LifestyleTravel

Zbor direct România – SUA, după 20 de ani. Trăiește „visul american”

După mai bine de 20 de ani, va exista zbor direct România – SUA și va fi operat de HiSky, singura compania care deține acest drept.

LIVING ERA BANNER

Zbor direct România – SUA, după 20 de ani

Companiei HiSky i-a fost acordat Permisul de Operator Străin de Transport Aerian de către Departamentul Transporturilor din SUA, în urma finalizării cu succes a tuturor proceselor de verificare și autorizare.

Prin urmare, începând de la această dată, HiSky devine singura companie aeriană din România autorizată să opereze zboruri regulate de pasageri din Europa către orice destinație din Statele Unite ale Americii.

După obținerea acestei autorizații, HiSky se află în pregătiri pentru a lansa primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, marcând un moment semnificativ după mai bine de două decenii.

„Ne bucurăm să putem confirma că, înainte de finalul anului, am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele și promisiunile pe care le-am făcut pasagerilor noștri.

HiSky este astăzi singura companie românească autorizată să opereze zboruri regulate în Statele Unite și prima care deține această capabilitate, de a efectua curse directe către cele mai populare destinații de pe glob.

După cum am promis, ne pregătim pentru lansarea, în curând, a primelor rute către SUA, pe care le vom opera cu A330 însă, până atunci, venim cu o veste bună pentru turiștii români care aleg vacanțe în Asia, în perioada Crăciunului și a Revelionului.

Ei vor fi primii pasageri alături de care vom călători cu noua aeronavă, într-un zbor direct, cu plecare din București”, transmite Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Zbor direct, fără escale

Aceasta reprezintă prima aeronavă wide-body care se alătură flotei HiSky și este singura de acest tip care va fi operată de o companie românească.

Echipată cu o configurație în două clase de servicii, respectiv business class și economic, aeronava dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, având capacitatea de a acoperi distanțe de peste 13.400 km fără escală.

Intrarea în serviciu a noii aeronave este programată imediat după sosirea acesteia la București, iar primele zboruri vor fi operate în regim charter către destinații îndepărtate din Asia.

Astfel, cei care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe plajele însorite ale continentului asiatic vor avea oportunitatea de a călători cu un zbor direct, având o durată de aproximativ 12 ore și evitând escalele obișnuite pe aeroporturile din Orientul Mijlociu.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.