ActualitateEveniment

Povestea francezului care și-a lăsat țara pentru a-și deschide o afacere în România

În urmă cu câțiva ani, Oana Moşanu şi Aurélien Marie, o româncă şi un francez, au investit 35.000 euro în Amis de la Fete, un loc cu brânză raclette topită şi vinuri franţuzeşti.

LIVING ERA BANNER

În 2019, un tânăr din Franța a început să vândă brânză în România. Văzând că lucrurile se mișcă destul de bine, el și-a deschis, în prezent, un magazin în București, unde poți mânca brânză Langres, dar și brânzeturi de la Delin de Chevillon, inclusiv celebrul „Chevillon”.

Aurélien Marie, francezul care și-a lăsat țara pentru România

Aurélien Marie, în vârstă de 40 de ani, vine din Saint-Dizier. S-a școlit în Franța înainte de a se muta la Toulouse. Inginer aeronautic de meserie, acesta a înființat o firmă în România.

„Fusesem în această țară ca turist și mi-a plăcut foarte mult primirea de care am avut parte din partea oamenilor”, spune el. De asemenea, și-a dat seama că țara se afla într-o dezvoltare economică rapidă. După ce a cunoscut-o pe partenera sa, Oana, o româncă, i-a venit ideea de a înființa un food-truck bazat pe produse franțuzești, cu care mergeau prin toată țara, scrie presa din țara condusă de Macron.

Dar pandemia de COVID a pus totul sub semnul întrebării. Așa că Aurélien s-a gândit să treacă la vânzările online. El a profitat de ocazie pentru a extinde gama de brânzeturi oferite.

Foto – Facebook Amis de la Fete

La sfârșitul anului 2021, niciodată în pană de proiecte, Aurélien s-a apucat să creeze un punct de vânzare fizic: un magazin de brânzeturi. În cele din urmă, a găsit locul perfect, mijloacele de a investi, echipamentele, producătorii și așa mai departe. Și-a deschis primul magazin în 2022, mai scriu francezii.

Amis de la Fete

Foto – Facebook Amis de la Fete

Românii se bucură de peste o sută de tipuri de brânzeturi, vinuri selecționate și produse etichetate. Mizează pe calitate. Și există întotdeauna raclette, pe care clienții o pot gusta pe loc, într-o varietate de formule. Și pentru că Aurélien nu duce niciodată lipsă de imaginație, creează evenimente: petreceri cu raclette, cadouri cu brânză pentru companii și multe altele.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.