ActualitateEconomieEveniment

Presa franceză, despre România: aduce muncitori asiatici pentru a-și înlocui emigranții

Nu mai este un secret pentru nimeni. România aduce de ani de zile muncitori asiatici pentru a-și înlocui emigranții. De la un timp de vreme sunt din ce în ce mai mulți, semn că românii nu mai vor să muncească pe salariile oferite de angajatorii de aici.

LIVING ERA BANNER

Mult timp închisă tuturor formelor de imigrație, țara, la fel ca majoritatea celorlalte din Europa Centrală și de Est, s-a deschis străinilor în ultimii ani, sub presiunea angajatorilor care se plâng de lipsa forței de muncă, notează Le Monde.

Cu cele 1.100 de paturi repartizate în trei clădiri, căminul pentru muncitori Komitat București-Sud este un adevărat „centru cultural”. Nepalezi, indieni, bangladeshieni, srilankezi…

„Am sosit în urmă cu șase luni pentru a lucra la Glovo (n.r. companie care se ocupă cu food delivery) ”, spune Naresh Chaudhary, un nepalez în vârstă de 38 de ani.

Un alt bărbat susține că el câștigă de două ori mai mult decât ar câștiga în Nepal. Acesta livrează mâncarea bucureștenilor, care s-au obișnuit treptat cu acești curieri ce nu vorbesc o boabă de română.

„Este prima dată când vin aici”, explică domnul Chaudhary, care a mai fost în Malaezia și Arabia Saudită. La fel ca toți vecinii săi, el a aterizat „datorită unei agenții de recrutare” în această țară din Europa de Est, care se confruntă cu o lipsă flagrantă de forță de muncă din cauza plecării a milioane de locuitori ai săi în Europa de Vest de la aderarea sa la Uniunea Europeană în 2007, mai notează sursa citată.

Muncitorii asiatici reprezintă o forță de muncă importantă și diversă în multe țări din întreaga lume. Aceștia sunt adesea recrutați pentru a lucra în industrii precum construcțiile, agricultura, serviciile de curățenie și domeniul ospitalității. Muncitorii asiatici sunt cunoscuți pentru etica lor de muncă puternică, perseverența și abilitățile tehnice remarcabile.

Cu toate acestea, ei se confruntă uneori cu provocări legate de condițiile de muncă precare, salariile scăzute și discriminarea. Cu toate acestea, contribuția lor la economia globală și la diversitatea culturală este inestimabilă, iar mulți muncitori asiatici își aduc o contribuție valoroasă la comunitățile în care trăiesc și lucrează.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.