ActualitatePolitică

Nicușor Dan, favorit în cursa pentru Primăria Capitalei

Potrivit unui sondaj Verifield comandat de actualul edil, primarul general Nicușor Dan se bucură de cea mai mare susținere în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opțiuni. Pe locul doi se situează Cristian Popescu-Piedone, cu 41,1%, iar pe locul trei se află Cătălin Cîrstoiu, cu 10,1%.

Nicușor Dan, favorit pentru Primăria Capitalei

Sondajul a fost comandat de Nicușor Dan și a avut loc în perioada 10 – 17 aprilie, având un eșantion de 1.800 de subiecți, care este reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Datele au fost colectate prin interviuri telefonice, folosind un chestionar structurat. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-2,31% la un grad de încredere de 95%.

În ceea ce privește Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Alianța PSD-PNL ocupă prima poziție în intențiile de vot, cu 37,1%. Ea este urmată de Alianța Dreapta Unită.

Potrivit sondajului, în cazul unor alegeri locale viitoare, 46,1% dintre respondenți ar vota pentru Nicușor Dan în funcția de Primar General al Municipiului București, în timp ce 41,1% ar opta pentru Cristian Popescu Piedone. Cătălin Cîrstoiu ar fi opțiunea a 10,1% dintre alegători, în timp ce candidatul AUR, Mihai Enache, ar obține 2,3% din voturi.

În ceea ce privește Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Alianța PSD-PNL se bucură de cea mai mare susținere, cu 37,1% din opțiuni. Pe locul doi se situează Alianța Dreapta Unită, cu 28,4%, urmată de AUR cu 8,9%, PUSL cu 8,6%, REPER cu 5,7%, și S.O.S. (partidul Dianei Șoșoacă) cu 4,2%.

Nicișor Dan este un politician și fost jurnalist român, cunoscut mai ales pentru implicarea sa în domeniul activismului civic și pentru poziția sa de primar al Bucureștiului.

Născut la data de 13 decembrie 1974, în București, Nicișor Dan și-a început cariera ca jurnalist, lucrând pentru diverse publicații și televiziuni. Ulterior, s-a implicat în diferite mișcări de protest și organizații neguvernamentale, devenind un promotor activ al transparenței și bunei guvernări în administrația publică.

Nicișor Dan este cunoscut pentru fondarea și activitatea în cadrul organizației civice „Salvați Bucureștiul”, care militează pentru protejarea patrimoniului cultural și urbanistic al orașului. De asemenea, a fost unul dintre fondatorii USR (Uniunea Salvați România), partid politic înființat în 2016, al cărui președinte a fost între 2017 și 2020.

În decembrie 2020, Nicișor Dan a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Bucureștiului, fiind susținut de o amplă coaliție de dreapta.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.