LifestyleTravel

Călătorești gratis în Europa. Categoria de români vizată

Descoperă Europa gratuit cu trenul! Programul DiscoverEU oferă oportunitatea a 1.475 de tineri români să călătorească prin Europa fără costuri. Pentru a se înscrie în acest program, tinerii trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate.

Călătorii gratis

În această rundă, Comisia Europeană oferă 35.500 de permise de călătorie tinerilor născuți între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv), care sunt rezidenți într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Perioada de înscriere este între 16 aprilie (ora 13:00, ora României) și 30 aprilie (ora 13:00, ora României). Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie accesând Portalul European pentru Tineret.

Pentru a obține un permis gratuit de călătorie, aceștia trebuie să completeze corect formularul de înscriere și să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunitățile UE pentru tineri, precum și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși.

DiscoverEU

Posibilitatea de a călători gratuit în Europa este deschisă pentru candidații din Uniunea Europeană și din țările asociate la programul Erasmus +, printre care Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. Această inițiativă oferă titularilor de bilete posibilitatea de a-și crea propriile rute sau de a se inspira din cele existente.

De exemplu, aceștia pot descoperi itinerarii anterioare care pun accent pe orașe și locuri care promovează frumusețea, durabilitatea și incluziunea în cadrul Uniunii Europene, în acord cu principiile noului Bauhaus european.

De asemenea, participanții au acces la itinerariul cultural DiscoverEU, o inițiativă din cadrul Anului European al Tineretului 2022, care îmbină diverse destinații culturale, precum arhitectura, muzica, arta fină, teatrul, moda și designul.

Aceștia pot vizita capitalele europene ale culturii, siturile înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, precum și locațiile care au câștigat premiul „Access City Award”, orașe care s-au remarcat prin eforturile lor de a deveni mai accesibile pentru toți cetățenii.

DiscoverEU reprezintă mai mult decât un simplu bilet de călătorie. Pe lângă accesul la transportul gratuit în Europa, participanții vor beneficia și de un card de reducere ce oferă peste 40.000 de oportunități de reducere pentru transportul public, activități culturale, cazare, restaurante, activități sportive și alte servicii în țările partenere.

În plus, agențiile naționale Erasmus+ organizează sesiuni informative înaintea călătoriei, iar agențiile naționale din toate țările Erasmus+ pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învățare ce variază în durată de la o zi la trei zile. Aceste inițiative completează experiența de călătorie și facilitează interacțiunea și învățarea între participanți.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.