LifestyleVedete

Probleme de sănătate pentru Florin Piersic. „Este stabil în acest moment”

Celebrul actor Florin Piersic trece prin momente extrem de grele. Mărgelatu are probleme de sănătate, dar medicii transmit că au reușit să-l stabilizeze. Florin Piersic este una dintre cele mai respectate și iubite figuri din industria filmului românesc.

Florin Piersic, diagnosticat cu septicemie

Florin Piersic, celebrul actor diagnosticat cu septicemie, va fi transferat joi, 9 mai 2024, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” la Spitalul Foișor din București pentru a-i fi scoasă proteza la genunchi, a anunțat managerul Institutului Balș, Cătălin Apostolescu. Despre starea de sănătate a actorului, Apostolescu a declarat că aceasta este stabilă în prezent, însă a subliniat că Florin Piersic este un pacient vulnerabil din cauza vârstei și a bolilor asociate.

Transferul la Spitalul Foișor pentru intervenția chirurgicală este o etapă critică în procesul de tratament al lui Florin Piersic. Proteza la genunchi trebuie să fie îndepărtată pentru a preveni și trata potențialele complicații asociate cu infecția generalizată (septicemia) și pentru a permite o gestionare eficientă a stării sale de sănătate.

„Va face PET – CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi”, a declarat pentru Agerpres managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu.

„Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă și bolile asociate. Este vorba un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică. Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineață la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic. Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. După intervenția ortopedică pacientul va continuă tratamentul procesului infecțios”, transmit oficialii Institutului „Matei Balş”.

Actorul a suferit o intervenție chirurgicală de extragere a sondelor unui stimulator cardiac

Actorul, în vârstă de 88 de ani, a fost inițial internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca după ce a suferit o intervenție chirurgicală de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea. Ulterior, starea sa de sănătate s-a complicat, iar medicii au constatat prezența unei septicemii, infecție care necesită tratament și supraveghere medicală de urgență.

Acesta a fost transferat marți seară, 7 mai 2024, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, cu un elicopter SMURD, de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Această decizie de transfer a fost luată în contextul evoluției stării sale de sănătate, afectată de o infecție generalizată (septicemie), o afecțiune gravă care pune viața în pericol.

Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, a confirmat că actorul avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală și a subliniat importanța îndepărtării protezei de genunchi și a stimulatorului cardiac, care reprezentau focare secundare de infecție. Din acest motiv, s-a decis transferul lui Florin Piersic la București pentru a fi efectuată procedura ortopedică necesară.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.