Internațional

Restaurantul care oferă vin gratuit pentru cei ce renunță la telefon

Inițiativa unui restaurant din Italia de a oferi recompense clienților care renunță la telefonul mobil în timpul mesei a atras atenția în ultima vreme. Proprietarul restaurantului a explicat că dorința lor a fost să creeze un loc care să se diferențieze de alte restaurante, oferind o experiență autentică și interacțiune umană autentică.

Bei gratis, asta dacă lași deoparte telefonul

Acest concept nu este singular în Italia. Separè 1968, un alt restaurant din Toscana, a adoptat o politică similară, oferind vouchere clienților care aleg să își lase telefoanele deoparte în timpul mesei. Aceste inițiative subliniază dorința de a promova conversația și interacțiunea socială la masă, în detrimentul dependenței de tehnologie, notează The Guardian.

Decizia de a oferi o sticlă de vin gratuită clienților care renunță la telefoanele mobile în timpul mesei este un mod inovator de a încuraja oamenii să se concentreze pe momentul prezent și pe experiența culinară. Acest gest simbolic subliniază importanța conectării umane și a relațiilor interpersonale într-o lume dominată tot mai mult de tehnologie și dispozitive electronice.

Restaurantul Al Condominio, deschis în orașul nordic Verona în luna martie,  încurajează clienții să se deconecteze de telefoanele mobile și să interacționeze între ei, iar asta avut un impact semnificativ. Proprietarul Angelo Lella a explicat că dorința lor este să creeze un mediu propice pentru conversații și interacțiuni autentice, în loc să permită clienților să fie absorbiți de ecranele telefoanelor lor.

La intrare, clienții au posibilitatea să își lase telefoanele mobile într-o cutie specială, sub cheie. Pentru a primi o sticlă de vin gratuită, aceștia trebuie să prezinte cheia chelnerului. Mai mult decât atât, clienții au ocazia să lase o recenzie a experienței lor culinare în aceeași cutie, iar cei cu cea mai bună recenzie vor fi recompensați cu o masă gratuită la următoarea lor vizită.

Această inițiativă a avut un mare succes printre cei care doresc să se deconecteze pentru o vreme de la telefoanele lor mobile. Al Condominio este considerat primul restaurant din regiunea Veneto care adoptă o astfel de politică, însă există exemple similare în alte părți ale Italiei, cum ar fi restaurantul Separè 1968 din Marina di Cecina, Toscana, care oferă vouchere clienților care renunță la telefoane pentru a se concentra pe experiența culinară și pe interacțiunea socială.

Tehnologia devine o problemă”

„Am vrut să deschidem un restaurant care să fie diferit de celelalte. Așa că am ales acest format: clienții pot alege să renunțe la tehnologie în timp ce se bucură de un moment de convivialitate împreună. Tehnologia devine o problemă – nu este nevoie să te uiți la telefon la fiecare cinci secunde, dar pentru mulți oameni este ca un drog… În acest fel au ocazia să o lase deoparte și să bea un vin bun. Răspunsul a fost foarte pozitiv. Nouăzeci la sută dintre clienți au ales să lase deoparte telefoanele în schimbul vinului. Este cu adevărat un lucru frumos să vezi cum oamenii îl îmbrățișează – vorbesc unii cu alții în loc să se uite la fotografii sau să răspundă la mesaje pe telefon”, a declarat Angelo Lella, proprietarul restaurantului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.