Economie

Worldcoin. Fondatorul OpenAI îşi lansează propria criptomonedă

Fondatorul OpenAI, Sam Altman, se aruncă în lumea criptomonedelor. Lansează Worldcoin. Logo-ul este o minge argintie de aproximativ dimensiunea unei mingi de bowling.

Criptomoneda îşi propune să creeze un World ID, o măsură de securitate ce va reduce frauda în lumea crypto, scrie Reuters.

Pentru a obține un Word ID, clienții vor trebui să își scaneze irisul pentru a dovedi că sunt persoane reale. Odată ce scanarea irisului este verificată , se creează un World ID.

 
Compania din spatele Worldcoin este Tools for Humanity, cu sediul în San Francisco și Berlin.
 
Proiectul are 2 milioane de utilizatori din perioada beta, iar odată cu lansarea de luni, Worldcoin extinde operațiunile de „orbită” în 35 de orașe din 20 de țări.
 
Ca o atracție, cei care se înscriu în anumite țări vor primi tokenul de criptomonedă WLD al Worldcoin.
 

Prețul WLD a crescut la începutul tranzacțiilor luni. Pe Binance a atins un vârf de 5,29 USD, iar la 10 dimineața a fost la 2,49 USD de la un preț de pornire de 0,15 USD, după ce a înregistrat un volum de tranzacționare de 25,1 milioane USD, potrivit site-ului Binance.

„Worldcoin reprezintă o încercare de aliniere la scară globală, călătoria va fi provocatoare, iar rezultatul este incert”, au explicat fondatorii.

„Dacă va avea succes, credem că Worldcoin ar putea crește semnificativ oportunitățile economice, ar putea scala o soluție fiabilă pentru a distinge oamenii de IA online, păstrând în același timp confidențialitatea, ar putea permite procese democratice globale și, în cele din urmă, ar putea arăta o cale potențială către UBI finanțat de IA”.

Sam Altman, fondatorul ChatGPT

Antreprenorul american, Sam Altman, a devenit cunoscut în lumea tehnologiei în 2005, când a lansat, în Silicon Valley, Loopt, o soluție prin care utilizatorii de smartphone-uri își comunicau localizarea către prieteni.

Practic, așa a reușit să se lanseze în domeniul tehnologiei. Pe parcursul carierei a fondat mai multe aplicații, iar în noiembrie 2022 a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), care a revoluționat o lume întreagă! Până în momentul de față, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *