Tenis

Wimbledon 2023: Djokovic încă digeră înfrângerea, Alcaraz are nevoie de noi rivali

O nouă filă de istorie! Finala epică de la Wimbledon 2023 a durat nu mai puțin de patru ore și 46 de minute, iar Carlos Alcaraz a pus piciorul în prag. A reușit să-l învingă pe „dinozaurul” Novak Djokovic, scor 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.

Novak Djokovic încă încerca să digere finala pierdut[ în fața lui Carlos Alcaraz când un reporter l-a întrebat dacă confruntarea de duminică a fost începutul unei mari rivalități.
Ironia nu i-a lipsit lui Djokovic, care, deși încă joacă foarte bine, are 36 de ani și se apropie de finalul carierei sale care reușind să doboare toate recordurile.
 
„Aș spera că da, pentru binele meu”, a spus sârbul, potrivit Reuters.
 
„El va fi prezent la acest turneu pentru o perioadă destul de lungă de timp. Nu știu cât timp voi mai fi prin preajmă.”
 

Momentul unei noi generații

Rivalitățile lui Djokovic cu Roger Federer și Rafa Nadal, ca să nu mai vorbim de Andy Murray, au captivat sportul timp de aproape două decenii, dar timpul nu-i permite să formeze o altă rivalitate cu Alcaraz, așa că duelul de duminică, în cinci seturi, ar trebui să rămână în istorie.
 
Practic, reprezintă momentul unei noi generații.
 
El a jucat împotriva lui Federer de 50 de ori, dintre care 17 meciuri la turnee majore, cu Nadal de 59 de ori, dintre care 18 la turnee majore, iar cu Murray de 36 de ori, dintre care 10 la nivel de Grand Slam.
 
Până acum, l-a înfruntat de trei ori pe Alcaraz, în vârstă de 20 de ani.
 
Cu siguranță, perspectiva unei noi confruntări la US Open, peste câteva săptămâni, este interesantă, dar se poate pune la îndoială dacă Djokovic, de 23 de ori campion de Grand Slam, își poate prelungi cariera suficient de mult pentru a lupta cu Alcaraz în mod regulat.
 
Gânduri de la Wimbledon 2023
 
Ce poate fi mai dulce decât faptul că un eveniment sportiv se ridică la nivelul așteptărilor?… Există meciuri de tenis. Există clasici. Apoi, există tot ce s-a petrecut la Wimbledon.
 
Într-o fascinantă finală masculină în cinci acte teatrale, Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic cu 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4.
 
De altfel, o salutăm pe Markéta Vondroušová, prima campioană feminină care nu a fost cap de serie. Majoritatea s-ar putea să nu fi auzit de ea. În schimb, fanii înfocați ai tenisului o știu mai bine – ea este de mult timp o adversară enervantă, o stângace inteligentă și înșelător de puternică, care a ajuns în finala Roland Garros în 2019 și a câștigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *