Tech

WhatsApp, la un pas să introducă reclame? Care este poziția companiei?

În ultimele zile au apărut zvonuri cum că WhatsApp ar fi la un pas să introducă reclame în aplicație. Cu toate acestea, șeful companiei neagă aceste aspecte.

Șeful WhatsApp a negat vineri un raport al Financial Times care susținea că platforma de mesagerie deținută de Meta Platforms explorează introducerea de reclame în efortul de a crește veniturile, potrivit Reuters.com.

„Știrea @FT este falsă. Nu facem asta,” a declarat șeful WhatsApp, Will Cathcart, într-o postare pe platforma de socializare X, anterior cunoscută sub numele de Twitter.

Raportul spunea că echipele de la Meta au luat în calcul dacă să introducă reclame în liste de conversații WhatsApp, dar nu s-au luat încă decizii finale, conform unor surse familiare cu situația.

FT a mai adăugat că Meta lua în considerare și introducerea unui abonament pentru utilizarea aplicației fără reclame.

Într-o declarație, compania WhatsApp a transmis că „nu putem să ținem evidența fiecărei conversații pe care o are cineva în compania noastră, dar nu testăm asta, nu lucrăm la asta și nu este niciun plan în acest sens.”

FT a mai spus că mulți angajați ai companiei se opun acestei mișcări.

Facebook a cumpărat WhatsApp, care a fost întotdeauna o aplicație de chat gratuită, în 2014 pentru 19 miliarde de dolari.

Meta a lucrat deja la creșterea veniturilor WhatsApp. CEO-ul Mark Zuckerberg a spus anul trecut că WhatsApp și Messenger vor stimula următoarea creștere a vânzărilor companiei.

Aplicația Business WhatsApp a avut peste 200 de milioane de utilizatori pe platforma sa, până în iunie anul acesta, o creștere de patru ori față de acum aproximativ trei ani.

WhatsApp este o aplicație de mesagerie populară, utilizată pe scară largă în întreaga lume. Cu peste 2 miliarde de utilizatori activi lunari, WhatsApp permite oamenilor să comunice rapid și eficient, fie prin mesaje text, fie prin apeluri vocale și video.

Platforma oferă o interfață simplă și ușor de utilizat, cu funcții de criptare end-to-end pentru a asigura confidențialitatea comunicărilor. Utilizatorii pot crea grupuri pentru a comunica cu mai mulți prieteni sau colegi și pot partaja imagini, videoclipuri și documente. WhatsApp a revoluționat modul în care oamenii interacționează în era digitală, facilitând legătura între persoane din întreaga lume.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *