ActualitateTech

Vom avea taxiuri zburătoare. Firma de taxi aerian Lilium a primit aprobarea UE

Vom avea taxiuri zburătoare! Lilium, o firmă germană specializată în taxiuri aeriene, a obținut aprobarea pentru a proiecta și opera vehiculele sale electrice cu decolare și aterizare verticală, conform unui anunț făcut de companie luni.

Lilium a obținut „Certificatul de Autorizare a Organizației de Întreținere” de la Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene. Această licență specială îi oferă companiei capacitatea de a proiecta și fabrica aeronavele, respectând regulile formale pentru industrie care au fost stabilite și implementate. Alastair McIntosh, directorul de tehnologie al Lilium, a descris această aprobare ca fiind, de fapt, o „licență de funcționare” pentru companie.

„Primirea aprobării de organizare a proiectării din partea AESA ne motivează şi mai mult pe calea noastră de a comercializa revoluţionarul Lilium Jet”, a declarat McIntosh, directorul tehnologic al Lilium, potrivit CNBC.

Luc Tytgat, directorul executiv interimar al agenţiei UE, a declarat că aceasta „stabileşte regulile corecte pentru operaţiuni şi are grijă de elementele de mediu, inclusiv de zgomot, asigurându-se, bineînţeles, că sunt respectate standardele înalte de siguranţă.

În acelaşi timp, ne ferim să creăm bariere pentru a intra pe această nouă piaţă şi am lucrat în parteneriat cu Lilium, în condiţiile unui calendar exigent. Aş dori să felicit Lilium pentru obţinerea acestei aprobări a organizaţiei de proiectare, care avansează activitatea aviaţiei electrice din Europa”, a adăugat el.

Mașinile zburătoare au reprezentat mult timp subiectul ficțiunii. De la „Chitty Chitty Bang Bang” la „The Jetsons” și „Blade Runner”, cultura populară a fost inundată cu ideea că mașinile pot zbura.

Ideea taxiurilor zburătoare nu mai este doar un subiect de discuție în domeniul tehnologiei. Diverse companii din întreaga lume au investit resurse semnificative în dezvoltarea și testarea prototipurilor de astfel de vehicule. Aceste taxiuri zburătoare utilizează tehnologii avansate precum electrificarea, propulsie verticală și sisteme de navigație autonome pentru a oferi o experiență de transport sigură și eficientă.

Unul dintre avantajele majore ale taxiurilor zburătoare este reducerea traficului terestru. În orașele supraaglomerate, aceste vehicule pot evita aglomerația rutieră, oferind călătorilor o opțiune rapidă și eficientă de deplasare. De asemenea, emisiile reduse și designul avansat le fac atractive din punct de vedere ecologic.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.