Auto

Volvo va renunța la producția de mașini diesel începând cu 2024

Volvo renunță la producția de mașini diesel începând cu anul 2024. În viitor, compania va produce doar automobile complet electrice.

”Peste câteva luni, va fi construită ultima maşină Volvo cu motor diesel, ceea ce va face din Volvo Cars unul dintre primii producători tradiţionali de maşini care a făcut acest pas”, a precizat compania suedeză într-un comunicat, potrivit Reuters.

Deținută majoritar de compania chineză Geely, Volvo s-a angajat să devină o companie cu produse complet electrice până în 2030.

În timp ce majoritatea mașinilor vândute de Volvo în Europa erau diesel în 2019, în 2022 acestea reprezentau doar 8,9% din vânzările constructorului suedez.

Vehiculele diesel au reprezentat peste 50% din vânzările de mașini noi din Europa în 2015.

Volvo, o companie cu o istorie ce se întinde pe mai bine de un secol

Cu o istorie impresionantă ce se întinde pe mai bine de un secol, Volvo este o companie de automobile care a devenit sinonimă cu inovația și siguranța. Fondată în 1927 în Goteborg, Suedia, Volvo a evoluat de la o mică companie producătoare de rulote și camioane la un gigant global în industria auto.

Inovația a fost mereu în centrul activității Volvo. De-a lungul anilor, această companie a introdus numeroase inovații tehnologice care au avansat industria auto.

Un exemplu notabil este invenția centurii de siguranță cu trei puncte de ancorare, brevetată în 1959. Această inovație a salvat milioane de vieți și a demonstrat angajamentul Volvo pentru siguranța pasagerilor săi și a altora de pe șosele.

În timp ce siguranța rămâne un pilon esențial al brandului, Volvo a făcut, de asemenea, pași semnificativi în direcția dezvoltării sustenabile. Compania și-a asumat un angajament ferm pentru a reduce impactul său asupra mediului și pentru a dezvolta tehnologii de propulsie mai prietenoase cu mediul.

Suedezii au anunțat planuri ambițioase pentru electrificarea gamei lor de vehicule, urmărind să devină până în 2030 o companie complet electrică. Acest pas către mobilitatea electrică reflectă viziunea Volvo pentru un viitor mai curat și mai verde.

Pe lângă angajamentul pentru siguranță și sustenabilitate, Volvo este cunoscută pentru designul său caracteristic. Automobilele companiei au fost mereu recunoscute pentru simplitatea lor elegantă și pentru atenția la detalii. Aceasta este o marcă de stil care se reflectă în interiorul și exteriorul vehiculelor lor.

Cu o prezență globală și o gamă diversificată de produse, compania oferă o varietate de opțiuni pentru clienții săi, de la mașini compacte și SUV-uri la camioane și autobuze. De asemenea, serviciile post-vânzare și rețeaua globală de service reprezintă un alt punct forte al companiei, asigurând că clienții se bucură de o experiență completă și fără griji în legătură cu vehiculele lor.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *