Justiție

VIDEO: Toate drumurile duc în România pentru Vâlcov. Fostul ministru al Finanțelor a fost adus în țară

S-au înfundat drumurile pentru Darius Vâlcov. Fostul ministru al Finanțelor a fost adus în țară și va face închisoare. 

Vâlcov a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare și fugise în Italia. Acesta a fost adus luni, 14 august și a fost predat autorităților române. El va merge direct la Penitenciarul Rahova.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a postat un mesaj pe pagina de Facebook.

Alina Gorghiu, despre cazul Darius Vâlcov: „Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat”

„Este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al Justiţiei. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, de la Poliţie la magistratul de legătură, mulţumesc autorităţilor italiene şi e bine să ştim ce urmează. Odată ce a aterizat în România, va fi predat penitenciarului de la Rahova, 21 de zile de carantină.

Îi asigurăm patru metri pătraţi de detenţie în celula în care va sta, acestea au fost garanţiile pe care Ministerul Justiţiei prin Autoritatea Naţională a Penitenciarelor le-au oferit instanţelor din Italia, pentru a putea să-l aducem înapoi, să execute aici pedeapsa.

După ce va sta la Rahova şi va ajunge să execute în regim semi-deschis, îl vom muta în alt penitenciar. Ca atare, cred că e bine să recăpătăm încrederea voastră, a tuturor, în sistemul de justiţie. Ne aducem fugarii, celebri sau mai puţin celebri, înapoi în ţară”, a precizat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, într-o intervenție pe Facebook.

Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Vâlcov, astfel că a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea fostului ministru autorităților române, anunța, marți, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

„Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013”, spunea Gorghiu.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *