ActualitatePolitică

VIDEO. Toată presa, „alături” de Robert Negoiță. Primarul Sectorului 3, audiat la DNA

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost audiat astăzi, 8 decembrie 2023, de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Un singur lucru este de remarcat: faptul că absolut toată presa, inclusiv televiziunile, nu au scos un cuvânt despre această audiere. După cum se poate observa în videoclipul de mai jos, Robert Negoiță este surprins cum iese de la audierile DNA.

Primarul Sectorului 3 nici nu răspunde la întrebările adresate de către domnul din spatele camerei, celebrul Marian Ceaușescu. Practic, acesta îl ignoră total.

Spre final, acesta se urcă într-o mașină ca cea a omului de rând și pleacă de la audieri.

În prezent, nu există informații detaliate despre dosarul în care primarul a fost audiat. Cu toate acestea, în luna iunie, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA), acuzând primarul de utilizarea funcției în scopul favorizării unor persoane și de depunere de declarații false.

Potrivit acuzațiilor, societăți sub administrarea Primăriei ar fi avut tranzacții comerciale cu o firmă deținută de familia primarului.

Bani publici de la primării către presă. Primăria Sectorului 3 a atribuit fără licitație un contract de 6 milioane de euro pentru propagandă 

Cu un an înainte de cele patru runde de alegeri din 2024, Primăria Sectorului 3 a atribuit în vara acestui an, fără licitație, un contract-cadru în valoare de 6 milioane de euro pentru „servicii de promovare instituțională”, dezvăluia G4Media.

Acest contract a fost încredințat unei societăți subordonate Primăriei, respectiv Algorithm Construcții S3 SRL, care a fost înființată în 2017 de către primarul Robert Negoiță pentru a gestiona o hală industrială.

Cu un administrator încredințat de primar, Algorithm distribuie direct fondurile către canalele media selectate pentru a promova realizările Primăriei și ale lui Negoiță.

O sursă  G4Media.ro a dezvăluit că, până în prezent, societatea Algorithm a demarat procesul de licitație pentru încheierea a șapte contracte în valoare de aproape 4 milioane de lei, valabile pentru acest an.

Beneficiarii acestor contracte includ posturile de televiziune Antena 3, Realitatea și România TV, postul de radio Gold FM, precum și ziarele Puterea și Adevărul, alături de trustul media care include publicația Gândul.

Cu toate că au fost întreprinse demersuri pe parcursul mai multor zile, incluzând adrese oficiale, apeluri și mesaje telefonice, primarul Robert Negoiță, Primăria Sectorului 3 și firma Algorithm Construcții S3 SRL nu au furnizat răspunsuri la întrebările legate de atribuirea acestui contract.

„Primăria Sectorului 3 a derulat cu succes o serie de campanii de promovare instituțională, ceea ce argumentează necesitatea permanentă a acțiunilor de promovare a serviciilor și investițiilor publice realizate de autoritatea executivă locală a Sectorului 3. De asemenea, Primăria Sectorului 3 trebuie să manifeste deschidere și proactivitate în relația cu cetățenii, nu numai prin calitatea și promptitudinea serviciilor dar și prin promovarea acestora, informarea populației fiind o obligație a unei instituții aflate în slujba cetățeanului”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.