Eveniment

VIDEO: Străzile unui sat din Portugalia au fost inundate de… vin roșu

Localnicii dintr-un mic oraș de pe coasta Portugaliei au fost uluiți când un râu de vin roșu a curs pe străzile lor duminică, după ce două rezervoare deținute de Distileria Levira s-au spart brusc.

În videoclipul de mai jos se poate observa vinul roșu curgând în josul unui deal abrupt în micul oraș São Lourenço do Bairro, locuit de aproximativ 2.000 de rezidenți, notează NYpost.

Deversarea – atât de masivă încât vinul care a scăpat ar fi putut umple o piscină olimpică – a declanșat o alertă de mediu.

Oficialii au intervenit pentru a opri vinul înainte ca acesta să transforme efectiv râul Certima în vin.

Pompierii au reușit să devieze lichidul înainte ca acesta să se reverse în râul Cértima din apropiere, care se varsă, la rândul lui, în cel mai mare lac de apă dulce din Portugalia.

Totul a început duminică la Destilaria Levira. Deși autoritățile încă investighează cauzele care au dus la spargerea rezervoarelor, compania a declarat că vinul pe care îl transporta urma să fie în esență distrus – sau distilat în alcool brut.

„Regretăm profund incidentul care s-a produs în această dimineață”, a declarat Destilaria Levira într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Vrem să ne exprimăm preocuparea sinceră pentru pagubele produse în general.”

Portugalia este una dintre cele mai vechi și mai renumite regiuni viticole din lume, cu o istorie bogată care se întinde pe mai multe secole. Această țară pitorească situată în sud-vestul Europei este celebră pentru vinurile sale de calitate și pentru varietatea lor impresionantă.

De la vinurile de Porto la vinurile albe proaspete și vibrante, Portugalia are ceva pentru toți iubitorii de vin. În acest articol, vom explora bogăția istoriei și cultura vinului din Portugalia, precum și cele mai cunoscute regiuni viticole și soiuri de struguri.

Istoria Vinului din Portugalia

Istoria viticulturii în Portugalia datează de peste două milenii, începând cu timpurile romanilor. Strugurii au fost cultivați aici de-a lungul întregii istorii, dar adevarata revoluție a vinului a avut loc în secolul al XVIII-lea, când vinul de Porto a devenit faimos în întreaga lume. Acest vin fortificat este cunoscut pentru aromele sale bogate și complexe și pentru capacitatea sa de a îmbătrâni frumos în sticle timp de decenii.

Regiuni Viticole de Top

Portugalia este împărțită în numeroase regiuni viticole, fiecare având propriile sale caracteristici unice. Câteva dintre cele mai renumite regiuni viticole includ:

  1. Douro Valley (Valea Douro): Cunoscută și sub numele de Valea Vinurilor, acesta este locul de origine al vinului de Porto. Peisajul dramatic al văii, cu dealurile sale înierbate și râul Douro, este un cadru pitoresc pentru viticultură. Aici, turiștii pot explora podgoriile, podgoriile și chiar pot face o croazieră pe râu pentru a admira frumusețea naturii și a culturii vinului din regiune.
  2. Vinho Verde: Regiunea Vinho Verde se află în nord-vestul Portugaliei și este renumită pentru vinurile albe ușoare și proaspete. Aromele lor subtile de fructe și aciditatea lor plăcută îi fac ideali pentru a însoți fructe de mare și mâncăruri locale.
  3. Dão: Situată în centrul Portugaliei, regiunea Dão este celebră pentru vinurile sale roșii robuste și bogate. Soiurile locale, cum ar fi Touriga Nacional și Tinta Roriz, sunt folosite pentru a crea vinuri cu arome de fructe negre, condimente și lemn.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *