ActualitateEveniment

VIDEO. Start la deszăpezire. Când se va deschide Transfăgărăşanul

Drumarii sunt în plină acțiune pentru a curăța de zăpadă celebrele artere rutiere DN 7 C și Transfăgărășan, cunoscute pentru peisajele lor spectaculoase și traversările prin zone montane dificile. Eforturile lor sunt concentrate în vederea redeschiderii traficului înainte de data obișnuită de 1 iulie, o premieră care ar permite accesul timpuriu al călătorilor și turiștilor către aceste trasee.

„Am început deszăpezirea Transfăgărășanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță. Având în vedere că în acest an avem mai puțină #zăpadă comparativ cu alți ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obișnuită de 1 iulie”, transmite DRDP Brașov, pe pagina de Facebook.

Curățarea zăpezii de pe DN 7 C și Transfăgărășan este un proces laborios și solicitant, având în vedere cantitățile semnificative de zăpadă acumulate pe parcursul iernii și primăverii. Echipele de drumari lucrează neîncetat pentru a deszăpezi drumurile și pentru a elimina orice obstacole care ar putea împiedica circulația vehiculelor.

În mod normal, stratul de zăpadă care trebuie îndepărtat de pe carosabil ajunge şi la şase metri, lucrându-se câteva săptămâni pentru a curăţa întreaga porţiune.

Transfăgărășanul este o celebră șosea montană din România, renumită pentru frumusețea peisajelor sale spectaculoase și pentru traseul său în zigzag care traversează Munții Făgăraș. Construită între 1970 și 1974, în timpul regimului comunist, Transfăgărășanul este una dintre cele mai impresionante și mai dificile șosele de munte din Europa.

Traseul său începe în orașul Cârțișoara din județul Sibiu și se înalță la o altitudine maximă de 2.042 de metri, la Barajul Bâlea Lac. Șoseaua se întinde pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri și străbate o varietate de peisaje, de la păduri dense și văi adânci până la cascade pitorești și lacuri alpine.

Una dintre cele mai impresionante atracții de pe Transfăgărășan este Tunelul Capra, o galerie lungă de aproape un kilometru care trece printr-un versant de munte. De asemenea, turiștii pot admira panorama spectaculoasă de la punctele de belvedere de-a lungul traseului, care oferă vederi panoramice asupra văilor adânci și a piscurilor înzăpezite ale Munților Făgăraș.

În timpul sezonului estival, atrage mii de turiști și pasionați de călătorii aventuroase din întreaga lume, dornici să experimenteze frumusețea și adrenalina acestui traseu montan. Pentru călătorii, Transfăgărășanul este mai mult decât o simplă șosea – este o experiență inegalabilă în mijlocul naturii sălbatice a României. Transfăgărăşan Transfăgărăşan

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.