Eveniment

VIDEO: O nouă explozie, o nouă tragedie. Patru morți și mai mulți răniți, după o explozie la o magistrală de gaz din Vrancea

Doar câteva săptămâni au trecut de la nenorocirea de la Crevedia, iar o nouă explozie a avut loc pe șantierul Autostrăzii Moldovei.

Patru indivizi au fost descoperiți carbonizați în urma unei explozii la magistrala de gaz de la Călimănești, în timp ce alte cinci persoane au suferit răni.

Aceste victime se aflau la locul de muncă, contribuind la construcția autostrăzii A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei. În cursul nopții de miercuri spre joi, autoritățile din Vrancea au fost nevoite să declanșeze Planul Roșu de Intervenție în urma izbucnirii unui incendiu la o magistrală de gaz pe șantier.

Conducta de gaz a fost lovită de un utilaj manevrat de un angajat

Conform primelor informații, se pare că incidentul a fost provocat de o eroare umană, atunci când un utilaj a lovit conducta de gaz.

Doi bărbați în vârstă de 61 și 53 de ani, care au suferit arsuri severe în urma exploziei de la magistrala de gaz de la Călimănești, au fost transportați cu elicopterul și transferați la unități medicale din București.

Conform Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, acești doi bărbați prezentau arsuri pe 65%, respectiv 40% din suprafața corpului. În plus, celelalte cinci persoane rănite în explozie au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii.

„La ora 01:12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare, în localitatea Călimăneşti, pentru o explozie urmată de incendiu la o conductă de gaze. S-a activat Planul roşu la ora 01,53.

SAJ Vrancea a alocat cinci echipaje tip B în zona incendiului. Primele cinci victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. Trei victime au fost internate în spital.

Pentru două victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău cu echipaje SAJ de urgenţă tip C2. O victimă conştientă, de sex masculin, în vârstă de 61 ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic şi transportată la Aeroport Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti.

A doua victimă, conştientă, de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic şi transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş, citat de Agerpres.

Alte patru persoane au fost găsite carbonizate în urma incendiului.

Sorin Grindeanu reacționează

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei”, a transmis Ministrul Transporturilor.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *