ActualitateEveniment

VIDEO. Limitator de viteză inteligent la Snagov. Îi oprește pe șoferii care încalcă indicațiile privind viteza

La Snagov s-a montat un limitator de viteză inteligent, care îi oprește pe șoferii ce încalcă indicațiile privind viteza. Sistemul a fost folosit pentru prima dată în Mexic.

„Este un prototip care se implementează în premieră în România”

Într-o zonă cu o limită de viteză de 30 de kilometri pe oră, precum cea din Ghermănesti, este crucial să se impună respectarea acestei restricții, în special având în vedere prezența unei școli și traversarea frecventă a copiilor și părinților pe trecerile de pietoni.

Montarea unui panou de avertizare înaintea limitatorului de viteză inteligent este o măsură binevenită pentru a informa șoferii despre prezența sistemului și pentru a-i determina să încetinească în mod corespunzător. Prin utilizarea tehnologiei moderne, autoritățile locale demonstrează angajamentul lor pentru creșterea siguranței rutiere și pentru protejarea comunității locale.

Această inițiativă ar putea servi drept model și pentru alte localități din România, care se confruntă cu probleme similare legate de respectarea limitelor de viteză și de siguranța traversării pietonilor în zonele rezidențiale.

„Nu este un model cumpărat, este un prototip care se implementează în România în premieră în comuna Snagov. Am ajuns la concluzia că este necesar să montam un astfel de bumper inteligent aici, în zona școlii”, a declarat Mihai Anghel, primarul comunei Snagov.

Din Mexic la Snagov

Sistemul a fost folosit pentru prima dată în Mexic, iar faptul că autoritățile locale au implementat un sistem inovator pentru siguranța rutieră, inspirat din practici similare din alte țări, denotă că siguranța primează.

Schimbarea ar putea avea un impact pozitiv semnificativ în reducerea riscurilor de accidente rutiere și în îmbunătățirea siguranței pietonilor în zonă.

„Sistemul este format din niște panouri de avertizare, senzori și un prag reductor. Practic acest prag reductor stă ridicat în momentul în care senzorii detectează că șoferii respectă viteza acest bumper coboară”, a spus Felix Horațiu Șerb, directorul companiei care a adus tehnologia în România.

„Avem opt prototipuri în Mexic care au ajutat mult în siguranța rutieră. În Mexic lumea nu respectă viteza, însă unde am implementat sistemul, mai mai mult de 95 % respectă viteza”, a declarat Juan Carlos Ortiz, reprezentantul firmei care a dezvoltat tehnologia.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.