ActualitateEveniment

VIDEO. La Giurgiu, cocaina „crește sub pământ”. Descoperirea făcută de procurorii DIICOT

În localitatea Mihăilești din județul Giurgiu, autoritățile au descoperit nu mai puțin de 14 kilograme de cocaină, cu o valoare estimată la peste un milion de euro. Drogurile erau îngropate în diverse locuri din curtea unei case situate pe malul lacului. Aceasta era deținută de unul dintre membrii grupării, iar doi dintre suspecți locuiau acolo.

LIVING ERA BANNER

Procurorii DIICOT și ofițerii de la Crimă Organizată din Capitală investighează o grupare nou formată, compusă din trei indivizi: doi bărbați de 40 de ani și unul de 65 de ani. Drogurile erau deja porționate și ambalate în folie, pregătite pentru vânzare. Pentru a le recupera, anchetatorii au fost nevoiți să sape în pământ.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit diverse obiecte folosite pentru consumul și prepararea drogurilor, cum ar fi țigarete artizanale și grindere pentru mărunțirea substanțelor. Drogurile erau destinate distribuției în Capitală, în special în cercurile înalte, zonele cluburilor din nordul Bucureștiului și Centrul Vechi, dar și în localitățile din jurul Capitalei, precum Giurgiu și județul Ilfov.

Gruparea criminală, recent formată, era compusă din trei indivizi – doi de 40 de ani și unul de 65 de ani. Aceștia aduceau drogurile din țări precum Belgia și Olanda, introducându-le în România pe cale terestră, prin vestul țării. Gruparea vindea drogurile în cantități mai mari pentru a evita suspiciunile și a păstra discreția. Suspecții au fost reținuți joi, iar vineri au fost arestați preventiv.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a trei inculpaţi, unul dintre ei condamnat anterior pentru infracţiuni de acelaşi gen, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, aceştia au deţinut şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, către consumatori din municipiul Bucureşti, dar şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În cursul zilei de ieri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, fiind identificate şi ridicate 14 kilograme cocaină (drog de mare risc) cu o valoare de piaţă de peste un milion de euro, precum şi aproximativ 800 grame canabis şi rezină de canabis”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de DIICOT.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.