Tech

VIDEO: iPhone 15 a fost lansat. Noile telefoane nu vin cu îmbunătățiri semnificative

Compania Apple a lansat mult așteptatul iPhone 15. Noile telefoane nu au îmbunătățiri semnificative, dar vin cu o schimbare majoră, cablurile de încărcare care vor fi USB-C.

LIVING ERA BANNER

După ce compania a fost forțată de Comisia Europeană să treacă la conectorul USB-C, oficialii Apple s-au conformat. Noile telefoane vor avea USB-C.

S-a lansat iPhone 15. Preț, culori și caracteristici

iPhone 15 are un ecran cu diagonală de 6,1 inci, în timp ce iPhone 15 Plus vine cu un ecran de 6,7 inci.

Prețurile pentru iPhone 15 în SUA încep de la 799 dolari, în timp ce iPhone 15 Plus pornește de la 899 dolari. Pentru iPhone 15 Pro, prețul începe de la 999 dolari pentru varianta cu 128 GB stocare, iar pentru iPhone 15 Pro Max, prețul minim este de 1.199 dolari pentru varianta cu 256 GB de stocare.

Comenzile pentru aceste modele vor fi acceptate începând cu data de 15 septembrie, iar livrările vor începe pe 22 septembrie. Notabil, prețul pentru iPhone 15 Pro Max este cu 100 de dolari mai mare decât cel anunțat pentru modelul Pro Max lansat cu un an în urmă.

iPhone 15 aduce o schimbare semnificativă în ceea ce privește camera principală, având acum 48 MP, wide, ceea ce reprezintă o îmbunătățire notabilă față de modelele anterioare.

În ceea ce privește culorile disponibile, iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor fi oferite într-o gamă variată de opțiuni, inclusiv galben, roz, verde, albastru și negru. Compania susține că bateria va asigura autonomie „pe tot parcursul zilei,” dar nu a furnizat cifre specifice în ceea ce privește capacitatea.

Ambele modele, iPhone 15 și iPhone 15 Plus, sunt echipate cu puternicul procesor A16 Bionic, care a fost introdus anul trecut pe modelele iPhone de top.

Modelele de vârf din gama iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max se remarcă prin carcasele lor din titan, un aliaj care conferă și o greutate mai redusă. iPhone 15 Pro are un ecran cu diagonală de 6,1 inci, în timp ce iPhone 15 Pro Max vine cu un ecran de 6,7 inci. Compania afirmă că este un titan similar cu cel folosit pe roverul de pe Marte. Ambele modele sunt echipate cu noul procesor A17 Pro.

Apple iPhone 15 Pro va fi disponibil în patru variante de culoare, iar compania a anunțat îmbunătățiri semnificative la camerele foto ale acestor modele. iPhone 15 Pro Max dispune de o cameră telephoto cu zoom optic de 5X și o distanță focală de 120 mm, în timp ce modelul iPhone 15 Pro are un zoom optic de 3X.

Telefon nou, încărcător nou. Apple s-a conformat

Pentru a se conforma noilor reglementări ale Uniunii Europene, care vor intra în vigoare în 2024, noile telefoane iPhone 15 sunt echipate cu porturi de încărcare USB-C, înlocuind standardul Lightning care a fost prezent pe iPhone-uri începând cu modelul iPhone 5 din 2012. Inițial, primele iPhone-uri au utilizat un conector cu 30 de pini, care a debutat pe iPod.

În plus față de iPhone, și alte produse Apple au adoptat standardul USB-C, această uniformizare fiind gândită pentru a simplifica viața clienților și pentru a elimina nevoia de a avea numeroase cabluri diferite. În ciuda inițialei lor rezistențe la schimbare, Apple s-a conformat cerințelor impuse și în timpul prezentării, a evidențiat cu entuziasm faptul că acum poți folosi același cablu pentru a încărca multiple tipuri de dispozitive, cum ar fi iPhone, Mac sau iPad.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *