Internațional

VIDEO. Incendiul raportat la o casă s-a dovedit a fi doar o decorațiune de Halloween

Pompierii din New York au răspuns la un apel care indica faptul că o casă era în flăcări, dar când au ajuns acolo, au descoperit că aparentele flăcări erau, de fapt, o „decorație de Halloween uimitoare”.

LIVING ERA BANNER

Pompierii de la Glens Falls Firefighters IAFF Local 2230 au spus că au intervenit la o locuință din Glens Falls „pentru a verifica un incendiu raportat”.

„Cu surprindere, am descoperit că este vorba de o decorațiune de Halloween uimitoare,” au scris pompierii pe Facebook, postând un videoclip cu efectul respectiv. Departamentul a menționat că nu au fost luate măsuri împotriva proprietarului casei.

Halloween – sărbătoarea magiei, misterului și amuzamentului

Halloween este una dintre cele mai așteptate sărbători din calendarul anului. În fiecare an, în ultima zi a lunii octombrie, lumea se pregătește pentru această sărbătoare a amuzamentului și a misterului, când granița dintre lumea reală și cea a spiritelor devine subțire, iar costumele, decorurile înfricoșătoare și dulciurile devin vedetele serii.

Originea sărbătorii Halloween poate fi urmărită în tradiții străvechi. Celticii sărbătoreau Samhain, o sărbătoare care marca trecerea de la sezonul cald la cel rece, iar seara de Samhain era considerată un moment în care lumea spiritelor se apropia de lumea noastră. Oamenii se costumau în figuri monstruoase pentru a alunga spiritele rele, și aprindeau focuri mari pentru a lumina întunericul.

Odată cu trecerea timpului și cu influențele religioase, Halloween a evoluat. În Evul Mediu, sărbătoarea a devenit cunoscută ca „All Hallows’ Eve,” în ajunul Zilei Tuturor Sfinților, când oamenii se rugau pentru cei decedați. Cu timpul, costumele și obiceiurile de a da dulciuri au intrat în scenă, adăugând o notă ludică sărbătorii.

Astăzi, Halloween este o sărbătoare plină de culoare și creativitate. Oamenii de toate vârstele se îmbracă în costume variate, de la clasicii monștri până la personaje de filme și seriale. Copiii merg din ușă în ușă cerând dulciuri, iar casele sunt decorate cu dovleci sculptați și fantome înflăcărate.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

.