Eveniment

VIDEO: Explozie la stația de GPL Crevedia. Cel puțin o persoană a murit, iar peste 30 sunt rănite

Sâmbătă, 26 august 2023, Crevedia arde. O explozie puternică a avut loc o stație de GPL, pe DN1A. Cel puțin o persoană a decedat, iar peste 30 sunt rănite, printre care și 26 de pompieri! Zeci de ambulanțe, un elicopter SMURD și mai multe autospeciale au ajuns la fața locului. La scurt timp după prima explozie, o a doua a avut loc.  

LIVING ERA BANNER

Prima a avut loc în jurul orei 19:00 și a fost activat planul roșu de intervenție. Cea de-a doua – de asemenea foarte puternică – a fost în jurul orei 21:00. În momentul de față avem doar 24 de paturi pentru marii arși, dintre care doar 4 sunt disponibile.

Potrivit unor surse G4Media, se pare că societatea din Crevedia unde a avut loc explozia de sâmbătă avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisterne.

Primarul din Crevedia, Petre Florentin, a declarat anterior la Digi24 că „nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni”: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a declarat Petre Florentin, citat de ProTV.

„Ministerul Sănătății are 6 spitale de urgență care sunt în subordine. Ne-am coordonat și cu spitale care au capacitatea de a trata în secțiile ATI pacienții care au probleme.

Avem disponibile 60 de paturi de ATI. La celula de criză de la MAI participă 2 secretari de stat de la Ministerul Sănătății. Avem nevoie de coordonare, ea e realizată la nivelul MAI. Partea de asistență medicală o vom asigura, iar împreună vom decide transferul pacienților în străinătate activând Mecanismul de protecție civilă.

CITEȘTE ȘI – Accident grav în localitatea 2 Mai! Două persoane au decedat, după ce o mașină a intrat într-un grup de pietoni

E o tragedie și facem tot ceea ce e necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță. Ne pregătim să acordăm și consiliere psihologică familiilor victimelor”, transmite Alexandru Rafila.

Iohannis reacționează

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență.

De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a transmis Iohannis.Momentul celei de-a doua explozii la Crevedia
În cea de-a doua explozie, care a avut loc în jur de ora 21:00, se pare că mai mulți salvatori au fost răniți. Un spital mobil a fost amenajat la fața locului.

„7 răniți la prima explozie și 26 de pompieri la a doua. Un pacient a făcut infarct aici. A fost resuscitat inițial și din nou a intrat în stop cardiac și a decedat. Nu e pacient ars”, a transmis Arafat.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *