ActualitateEveniment

VIDEO. Dezastru la Dedeman Botoșani. Patru persoane în stare gravă, în urma unei explozii

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc vineri dimineață la magazinul Dedeman Botoșani.

LIVING ERA BANNER

Potrivit primelor informații, explozia ar fi avut loc la o centrală de gaz, conform declarațiilor șefului DSU, Raed Arafat. Din nefericire, 13 persoane au fost rănite, toate fiind angajați ai magazinului. Dintre aceștia, 4 se află în stare gravă și au fost transportați la spitale din Iași și București cu elicoptere SMURD.

Peste 100 de persoane au fost evacuate din magazin în urma exploziei și a incendiului ulterior. Echipele de intervenție au stins incendiul și au demarat operațiunile de cercetare pentru a stabili cauzele exacte ale deflagrației. Planul Roșu de Intervenție a fost activat, iar la fața locului se află numeroase echipaje de pompieri, ambulanță, poliție și SMURD. Vom reveni cu informații suplimentare pe parcursul zilei.

Poziția Dedeman Botoșani

„Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp. În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, se arată în comunicatul firmei.

 

Răniții au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani.

„Am luat legătura cu managerul de la Sfântul Spiridon de la Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă din Iaşi. Ei sunt pregătiţi acolo ca să preia eventualii pacienţi care au nevoie de asistenţă ridicată, specializată în centru de arşi. Rămâne de văzut dacă şi mai ales câţi dintre pacienţii de la Botoşani vor fi transferaţi la Iaşi”, a declarat Rafila, într-o intervenție televizată.

„Echipele de la pompieri continuă căutările în magazin. Intrarea în magazin a fost restricţionată pentru că trebuie evaluat după explozie structură clădirii aşa că jandarmii au izolat zona şi nu se mai poate intra decât pentru echipele de salvatori. Situaţia este sub control, Planul roşu rămâne activat până la momentul în care se consideră că nu mai este nevoie de mai multe echipaje medicale la faţa locului şi bineînţeles colegii vor comunica continuu cum evoluează situaţia”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.