ActualitatePolitică

VIDEO. Campania politică a lui Marcel Ciolacu. „Nu se plătește, bă, aicia”

A început oficial campania politică pentru 2024. La data redactării acestui articol, mai sunt câteva zile până la alegerile din 9 iunie când, sperăm, vom vota cu răul cel mai mic. Marcel Ciolacu a început și el treaba și pare să meargă pe varianta clasică: bere, mici și concertul „mult visat.” De fapt, a început-o chiar mai devreme.

Pe unde mai circulă banii publici? „Nu se plătește, bă, aicia”

Jurnaliștii de la RECORDER au stat pe urmele lui Marcel Ciolacu pentru a-i expune campania mută, așa cum o descriu aceștia. Ce-i drept, chiar e mută, fără să deranjeze.

Ciolacu pare că merge pe rețeta clasică, rețetă care a mers ani de zile și care pare încă să funcționeze: bătrânii, principala „țintă”.

Premierul le-a organizat bătrânilor, care nu au apă, gaze, canalizare – așa cum susține unul dintre ei în videoclipul de mai jos, un concert cu mâncare și băutură la discreție.

Locul unde a organizat totul? Ai ghicit: la Buzău, mergând pe zicala veche: „nu uita de unde ai plecat”. Și n-a uitat.

În imaginile de mai jos se poate vedea cum un bătrân spune, fără să se ascundă, că micii și berea nu l-au costat nimic. De altfel, un bărbat care poartă veste și șapcă cu PSD îi spune altuia: „Nu se plătește, bă, aicia”.

Premierul Marcel Ciolacu și-a dat startul propriei campanii înaintea alegerilor locale și europarlamentare, cu o strategie menită să-l plaseze în centrul atenției pe întreg parcursul anului electoral 2024. Alegerea sa pentru debutul acestei campanii a căzut pe Buzău, județul care l-a propulsat în politica națională și care reprezintă un pol important al susținătorilor PSD.

O zi petrecută în Buzău oferă o privire anticipativă asupra tacticii lui Marcel Ciolacu în acest an electoral. Cu discursuri scurte, dar politicoase, și investind în aceleași evenimente locale tradiționale, precum serbările populare cu mici și bere, Marcel Ciolacu păstrează o distanță aparentă față de alegătorii reali, însă se dovedește comunicativ și implicat în discuțiile cu membrii partidului său.

Iubire și tandrețe față de alegători, lucruri cu care luai ochii în urmă cu zece ani. Aparent, încă funcționează, oamenii se bucură la un mic și o bere gratis. Așadar, liderul PSD pare să aibă Buzăul de partea lui la alegeri, cel puțin bătrânii.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.