ActualitateEveniment

VIDEO. Al doilea oraș din țară care va avea metrou. Lucrările au început

S-a dat startul lucrărilor. Clujul va fi al doilea oraș din România care va avea metrou, după capitala București. Metroul va avea 19 stații pe 21 de kilometri.

LIVING ERA BANNER

„Începerea lucrărilor la cel mai mare proiect de infrastructură din România de după Revoluție. Cluj-Napoca este primul oraș după București în care vom avea metrou. Magistrala I de metrou Cluj are finanțare cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al Guvernului României – Componenta 4 – Transport Sustenabil”, a transmis primarul orașului Cluj, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Recent, Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construcție pentru metroul din Cluj, marcând un moment istoric în dezvoltarea infrastructurii din România. Amplasamentul pentru începerea lucrărilor la prima magistrală de metrou din afara Bucureștiului a fost predat constructorului, iar șantierul a fost deschis oficial miercuri, în Florești. La eveniment au participat personalități politice și administrative de rang înalt, subliniind importanța acestui proiect pentru regiune și pentru țară.

Metroul din Cluj reprezintă un proiect ambițios și vital pentru îmbunătățirea transportului public în municipiul Cluj-Napoca și în localitățile învecinate. Prima magistrală de metrou este menită să decongestioneze traficul și să ofere o alternativă rapidă și eficientă pentru locuitori.

La ceremonia de deschidere a lucrărilor, au fost prezenți primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, alături de premierul Marcel Ciolacu. Alături de aceștia au fost prezenți și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, europarlamentarul Daniel Buda (PNL), ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean. Prezența acestor oficiali subliniază sprijinul guvernamental și european pentru acest proiect.

Când se va finaliza metroul de la Cluj?

Proiectul pentru linia de metrou ușor din zona metropolitană Cluj-Napoca include proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a unei linii cu o lungime de 21,03 km, 19 stații și un depou, toate integrate eficient cu alte sisteme de mobilitate.

Conform autorităților locale, linia de metrou va fi funcțională din anul 2031 și va deservi aproximativ 164.000 de călători zilnic. Acest număr semnifică reducerea traficului auto cu circa 29.000 de mașini pe zi, încă de la începutul operațiunii metroului.

Din perspectiva „transformării verzi”, metroul va contribui anual la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, echivalentul a jumătate de milion de copaci plantați. Noua linie de metrou ușor va include 19 stații subterane și un depou suprateran, având o capacitate nominală/maximă de transport la un interval de 90 de secunde de 15.200/21.600 pasageri pe oră și pe sens, cu 40 de trenuri pe oră și pe sens.

Contractul a fost semnat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 13.691.849.351,33 lei, din care:

  • valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 1.480.588.900 lei
    cofinanţarea națională reprezintă 10.045.622.090,33 lei, TVA aferent
  • contribuției publice naționale și sprijinului din partea Uniunii este în valoare de 2.116.786.000,00 lei
  • contribuția de la bugetul local este în valoare de 41.052.941,00 lei și TVA aferent în valoare de 7.799.420,00 lei.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.