ActualitateEvenimentTenis

VIDEO. A nins pe Transfăgărăşan și Transalpina

Pe drumurile Transalpina și Transfăgărășan s-a înregistrat primul strat de zăpadă în cursul zilei de luni, 16 octombrie. Echipele de deszăpezire au intrat în acțiune și fac apel la șoferi să manifeste atenție sporită când circulă prin aceste zone montane.

A nins pe Transfăgărăşan și Transalpina

În noaptea de duminică spre luni, temperaturile au scăzut semnificativ în anumite zone montane din România, fapt ce a determinat apariția primului strat consistent de zăpadă din această toamnă.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben, care a inclus atenționări privind vântul puternic în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei până la orele prânzului.

Vântul se va intensifica în zonele menționate, cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 de metri, rafalele de vânt vor atinge în general între 80 și 110 km/h.

La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară deja 15 centimetri.

„Rugăm participanți la trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă dacă doresc să parcurgă drumuri unde temperaturile sunt scăzute sau unde sunt precipitații sub forma de ninsoare”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Transfăgărășan și Transalpina sunt două șosele spectaculoase din România. Transfăgărășanul, cunoscut și sub numele de DN7C, este celebru pentru peisajele montane uimitoare și pentru tunelurile amplasate pe lângă lacuri glaciare. Este cunoscut drept „drumul cel mai înalt din România” și duce către lacul Bâlea.

Transalpina, sau DN67C, cunoscută și sub numele de „Drumul Regelui” sau „Poteca Dracului”, străbate Munții Parâng, cu peisaje spectaculoase și serpentine impresionante.

Această șosea, la fel ca Transfăgărășanul, este un vis pentru pasionații de aventură și natură, devenind o atracție turistică unică. Ambele rute oferă experiențe unice pentru iubitorii de călătorii și aventură, introducându-i în inima frumuseții naturale din România.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.