Economie

Venitul mediu al salariaţilor TAROM a crescut cu peste 18% în 2023

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, venitul mediul al angajaților TAROM a crescut cu peste 18% în cursul acestui an, față de exact aceeași perioadă a anului trecut.

Salarii mai mari pentru angajații TAROM

„Ca urmare a unor afirmaţii transmise către mass-media de către reprezentanţii Sindicatului Unit TAROM, cu privire la situaţia salarială din companie, precizăm în primul rând că venitul mediu al salariaţilor TAROM a crescut cu peste 18% în 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, peste rata actuală a inflaţiei.

Reprezentanţii companiei TAROM menţin un dialog deschis şi onest cu sindicatele reprezentative.

Ca urmare a primei întâlniri pe care managementul companiei a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor (joi 27 iulie a.c.) am transmis că analizăm oportunitatea unor viitoare creşteri salariale, numai după aprobarea planului de restructurare de care depinde influxul de capital aşteptat şi stabilizarea financiară a companiei”, se arată în comunicat.

Reacţia companiei vine după ce Sindicatul Unit TAROM (SUT) a acuzat managementul că tratează cu indiferenţă drepturile angajaţilor stabilite prin contract.

În ceea ce privește faptul că singurul angajat cu dizabilități de la TAROM a fost concediat, fiind vorba despre o doamnă cu 29 de ani vechime, oficialii au transmis faptul că postul pe care îl ocupă momentan această persoană intră în restructurare, ca parte a planului care este menit să salveze şi să revitalizeze compania.

„Mai mult decât atât, compania a oferit ocazia doamnei, tocmai pentru că este vorba despre o situaţie specială, să ocupe prin procesul de recrutare internă mai multe posturi care rămân în organigramă, inclusiv după definitivarea procesului de restructurare. Încercăm să găsim, în continuare, soluţii”, au mai declarat aceştia.

TAROM este cea mai veche companie aeriană din România care operează în prezent, cu sediul la Otopeni, lângă București. Peste nouăzeci și șapte la sută (97,22%) din companie este deținut de Guvernul României (Ministerul Transporturilor). Compania aeriană a transportat aproape 2,75 milioane de pasageri în 2018, cu un grad de încărcare mediu de 74%, potrivit Wikipedia.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *