ActualitateCe se mai întâmplă în lume?

Veneția fără menajamente: Turiștii selfie-sabotori transformă plimbarea în apă în aventură umedă

Spectacolul acvatic: Un grup nechibzuit își găsește drumul înapoi pe uscat, dar nu fără o excursie neplanificată în canalul rece.

O călătorie pitorească pe canalele romantice ale Veneției s-a transformat rapid într-un spectacol acvatic hilar, după ce un grup de turiști a reușit să răstoarne o gondolă în canalul Rio de la Verona. Motivul aparent: dorința lor de a captura selfie-uri perfecte, în ciuda avertismentelor insistente ale gondolierului, relatează Sky News.

O ședere umedă în canal, toată vina pe… butonul de selfie

În ciuda faptului că gondolierul a strigat să stea jos și să nu se miște în timp ce încerca să manevreze sub un pod, turiștii au preferat să își etaleze abilitățile fotografice. Rezultatul? O excursie neplanificată și răsturnată în apa rece a canalului.

Gondolierul erou a reușit să îi scoată pe turiști din apă, demonstrând un spirit de salvator într-o situație care ar fi putut să se transforme într-o comedie neplăcută. Imaginile cu turiștii uzi și dezorientați agățându-se de gondolă au devenit rapid virale pe rețelele sociale, adăugând un moment de comedie involuntară pe canalele italiene.

Contul de socializare „Venezia Non e Disneyland” a relatat că grupul s-a ales cu un „loc cald” pentru a se usca, amintindu-ne că Veneția nu este Disneyland, iar aventurile pe canalele sale pot aduce și surprize neașteptate. Fericit, niciunul dintre turiști nu a suferit vătămări în acest episod acvatic neobișnuit.

Cum Veneția încearcă să oprescă epidemia de selfie-uri pe fondul turismului excesiv!

Cu toate acestea, incidentul adaugă combustibil la focul plângerilor privind excesul de turism în Veneția. Într-un efort de a gestiona fluxul constant de vizitatori, autoritățile au anunțat recent introducerea unei taxe zilnice de 5 euro pentru vizitatori în anumite zile între aprilie și iulie. O măsură menită să facă față nu doar turismului intens, ci și episoadelor de selfie-uri extrem de riscante.

În timp ce orașul se străduiește să păstreze farmecul său istoric și autentic, turiștii, se pare, trebuie să învețe că nu toate aventurile pe canalele Veneției ar trebui să fie imortalizate pe ecranele telefoanelor mobile.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.