ActualitateSănătate

Vaccinul pentru cancer, aproape gata

Președintele rus Vladimir Putin a făcut o declarație importantă miercuri, 14 februarie, laudându-și oamenii de știință pentru progresele în domeniul medical. În timp ce lumea încă se lupta cu pandemia de coronavirus, Rusia a reușit să dezvolte propriul său vaccin anti-COVID-19, cunoscut sub numele de Sputnik V. Cu toate acestea, Putin a mers mai departe și a menționat că cercetătorii ruși sunt pe cale să creeze și vaccinuri împotriva cancerului.

Vaccin pentru cancer

Această veste este cu adevărat remarcabilă, având în vedere că acest tip de boală, cancerul, rămâne una dintre cele mai severe și dificil de tratat boli din lume. În timp ce mai multe țări și companii lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri pentru cancer, declarația lui Putin sugerează că Rusia ar putea fi pe punctul de a face un pas major în direcția tratamentului acestei maladii.

Informațiile furnizate de Reuters indică că vaccinurile pentru cancer dezvoltate de oamenii de știință ruși ar putea fi disponibile în curând pentru pacienți.

Declarația președintelui rus Vladimir Putin cu privire la faptul că Rusia se apropie de crearea unor vaccinuri pentru cancer și medicamente imunomodulatoare de nouă generație a stârnit interesul și curiozitatea în rândul comunității medicale și științifice la nivel mondial.

Cu toate acestea, lipsa de detalii specifice privind tipurile de cancer vizate de aceste vaccinuri și modul în care ar funcționa a lansat o serie de întrebări fără răspuns.

În timp ce Rusia pare să fie pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea tratamentelor împotriva cancerului, alte țări și companii farmaceutice sunt, de asemenea, implicate activ în cercetarea și dezvoltarea unor astfel de tratamente inovatoare.

De exemplu, guvernul britanic a semnat un acord cu BioNTech pentru a iniția teste clinice pentru „tratamente personalizate pentru cancer”, cu scopul de a ajunge la 10.000 de pacienți până în 2030.

În plus, companiile farmaceutice Moderna și Merck & Co sunt implicate în dezvoltarea unui vaccin experimental împotriva cancerului, care, potrivit unui studiu, a demonstrat o reducere semnificativă a șanselor de recidivă sau deces în cazul melanomului, cel mai mortal tip de cancer de piele, după trei ani de tratament.

„Sper să fie folosite foarte curând ca metode de terapie individuală” , a adăugat el, vorbind la un forum din Moscova privind tehnologiile viitorului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.