ActualitateEconomie

Una din trei geci Moncler este produsă în România, la Bacău. Investiție de 10 milioane de euro

România are forță de muncă ieftină și asta s-a dovedit de-alungul timpului. La Bacău există prima și singura fabrică Moncler din afara Italiei, iar una din trei geci Moncler este produsă în România.

Moncler are fabrică în România, la Bacău

Moncler operează o unitate de producție în Italia și, începând din 2015, și în România. În plus, colaborează și cu alte fabrici partenere pentru producție. Unitatea de producție din România are o suprafață de 8.000 de metri pătrați, cu 230 de persoane angajate, iar întreaga echipă Moncler numără 1.800 de oameni.

În următoarele luni, Moncler, faimosul brand italian de modă, are planuri de a crea încă 200 de locuri de muncă în România, având o investiție estimată la 10 milioane de euro.

În 2022, conform datelor disponibile, compania Industries Yield din Bacău, care face parte din grupul Moncler, a înregistrat venituri de 107,5 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 30% față de anul precedent, echivalentul a aproximativ 20 de milioane de euro.

Compania italiană a finalizat extinderea fabricii de la Bacău

Compania a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a finalizat extinderea fabricii de la Bacău, iar costurile s-au ridicat la 10 milioane de euro.

Noul spațiu de producție ocupă o suprafață totală de 8.000 de metri pătrați, fiind împărțit pe două niveluri, și reprezintă o extindere a fabricii care totalizează aproximativ 16.000 de metri pătrați și care a fost inaugurată cu aproximativ opt ani în urmă.

Parterul, cu o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, este dedicat producției de articole de îmbrăcăminte și este echipat cu tehnologii de vârf.

Noul spațiu de producție este proiectat și construit în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește eficiența energetică și diminuarea impactului asupra mediului, aflându-se în prezent în proces de obținere a certificării LEED, unul dintre cele mai prestigioase sisteme de certificare a clădirilor sustenabile, se mai arată în comunicatul de presă

Fabrica folosește 100% electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiționat etc.). Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esențial nu numai în ceea ce privește eficiența energetică, ci și pentru confortul angajaților în timpul lucrului.

Toate resturile rezultate din producție (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate și reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, țesături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădinița companiei.

Unitatea de producție din România, singura a companiei din afara Italiei, are ca principală activitate fabricarea jachetelor de puf care impun un nivel înalt de expertiză și precizie. La capacitate maximă, această unitate va contribui cu aproximativ 30% la producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a brandului Moncler.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *