Eveniment

Un nou aeroport internațional în București, în 2024. Se va construi în sudul Capitalei

Da! Se pare că București va avea un nou aeroport. Viitorul aeroport internațional din București se va afla în zona de sud a Capitalei și reprezintă rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Sectorului 4.

Documentele oficiale pentru acest proiect sunt așteptate să fie semnate în zilele următoare, marcând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Bucureștiului. Acest proiect are potențialul de a spori conectivitatea orașului și de a facilita accesul la transportul aerian, contribuind la dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

Un nou aeroport internațional în București

Noul aeroport internațional din București se anunță a fi mai mare decât Aeroportul Internațional din Brașov, ultima inaugurare de acest gen din țară, și va deservi mai multe județe.

Planurile pentru acest proiect includ atât terminale pentru pasageri, cât și facilități speciale pentru transportul de marfă. Această abordare cuprinzătoare va ajuta la rezolvarea suprasolicitării Aeroportului Otopeni, în special în ceea ce privește transportul de mărfuri.

Mai mult decât atât, acest proiect are ca obiectiv reducerea decalajelor majore de dezvoltare între regiunile de nord și sud ale țării.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a subliniat că autoritățile locale și cele de stat vor colabora în identificarea locației potrivite pentru noul aeroport.

Acesta a adăugat că investiția în aeroport va fi deținută de statul român și va avea beneficii semnificative pentru comunitate, creând locuri de muncă bine plătite și îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor din zona de Sud, care include Berceni, Popești Leordeni și Jilava.

Planurile pentru proiectul de infrastructură vor fi demarate în următoarele săptămâni și vor fi gestionate cu transparență și eficiență.

„Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei.

Va fi un aeroport internațional, atât pentru transport de persoane, cât și cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depășit din acest punct de vedere.

Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș occidental. Aerisit, verde, și mai ales, conectat așa cum trebuie cu restul Europei”, a declarat Băluță.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *