Eveniment

Un nou aeroport internațional în București. Se va construi în sudul Capitalei

Da! Se pare că București va avea un nou aeroport. Viitorul aeroport internațional din București se va afla în zona de sud a Capitalei și reprezintă rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Sectorului 4.

LIVING ERA BANNER

UPDATE

Planurile pentru acest proiect indică o infrastructură aeriană de amploare, proiectată pentru a gestiona un flux de peste 11 milioane de pasageri anual și pentru a facilita transportul a cel puțin 30.000 de tone de mărfuri pe an. Aceste detalii esențiale au fost dezvăluite printr-un studiu de fezabilitate recent, realizat de un consorțiu de experți de elită.

Concluziile studiului de mai sus recent realizat de un consorțiu de specialiști, inclusiv reprezentanți ai companiei SETEC din Franța, subliniază planul de construcție al unui nou aeroport internațional pentru București. SETEC are o experiență vastă în proiectarea și realizarea de aeroporturi pe diferite continente, inclusiv Europa, America de Sud, Africa și Asia.

Conform acestui studiu, noul aeroport va fi amplasat în vecinătatea localității Adunații Copăceni din județul Giurgiu, la 24 de kilometri de centrul Bucureștiului și la 43 de kilometri de granița cu Bulgaria.

VEZI ȘI – NEWSDEALER ARE RUBRICĂ DE SATIRĂ. *ATENȚIE! ARTICOLELE DIN CATEGORIA „SATIRĂ” SUNT UN PAMFLET ȘI TREBUIE TRATATE CA ATARE. LINK AICI!

Studiul, care a fost realizat cu atenție și meticulozitate, a urmărit să evalueze posibilitatea și viabilitatea unui astfel de proiect, precum și să identifice nevoile specifice și potențialele provocări cu care se poate confrunta în implementare. Echipa de experți a analizat detaliat aspectele tehnice, economice, sociale și de mediu pentru a elabora un plan comprehensiv și sustenabil.

Infrastructura aeriană propusă va fi concepută și construită în conformitate cu cele mai înalte standarde și tehnologii moderne disponibile în domeniu. Acest lucru va asigura nu doar eficiența și siguranța operațiunilor aeriene, ci și o experiență plăcută și confortabilă pentru pasageri.

Pe lângă facilitarea călătoriilor aeriene, infrastructura propusă va servi și ca un hub crucial pentru transportul mărfurilor. Capacitatea de a transporta zeci de mii de tone de mărfuri anual va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii și la creșterea schimburilor comerciale la nivel global.

„Ceea ce am început de acum un an ca idee, ca dorință, astăzi prinde contur”

„Ceea ce am început de acum un an ca idee, ca dorință, astăzi prinde contur. În urma asocierii cu Consiliul Județean Giurgiu, am pus baza unei structuri care va pune în practică acest proiect existent, ca intenție, încă din anul 1973. Împreună am făcut primul pas, alături de partenerii francezi de la Setec, cu experiență vastă în privința infrastructurii aeroportuare. Bucureștiul este polarizat, a existat o diferență foarte mare între nordul și sudul Bucureștiului, fapt ce produce consecințe grave, ce face nordul orașului să fie sufocat de propriul succes. Avem o necesitate majoră pentru zona de sud a orașului. Și economic, dar și în privința infrastructurii. Acesta este fundamentul inițierii procedurilor despre care vorbim. Sunt convins că împreună cu partenerii noștri, vom reuși să ducem la capăt acest proiect”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

nou aeroport bucuresti

Foto – Primăria Sector 4

„Primul lucru la care trebuie să ne uităm atunci când realizăm un aeroport este bineînțeles raportul dintre cerere și ofertă și acest lucru ne va ajuta să dimensionăm capacitatea viitorului aeroport. Pentru aceste calcule ne bazăm pe studii econometrice care oferă o perspectivă până în anul 2050, pentru București, de 40 de milioane de pasageri într-un scenariu prudențial și de 65 de milioane de pasageri, într-un scenariu optimist. Amplasamentul este unul strategic, în partea de sud a Bucureștiului, pentru a maximiza impactul socio-economic, pentru că este o activitate care va reprezenta un punct nevralgic pentru oraș și care trebuie conectat cu toate celelalte infrastructuri deja existente. Va fi, de asemenea, un punct de legătură și cu țara vecină, Bulgaria, de asemenea noua membră a Spațiului Schengen și am observat în studiile pe care le-am făcut că sunt deja pasageri în această țară care folosesc Aeroportul Otopeni și care se vor putea bucura în viitor de noul aeroport”, a declarat Aurélien VAN HECKE, manager de proiect SETEC pentru Aeroportul București-Sud.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Documentele oficiale pentru acest proiect sunt așteptate să fie semnate în zilele următoare, marcând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Bucureștiului. Acest proiect are potențialul de a spori conectivitatea orașului și de a facilita accesul la transportul aerian, contribuind la dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

Un nou aeroport internațional în București

Noul aeroport internațional din București se anunță a fi mai mare decât Aeroportul Internațional din Brașov, ultima inaugurare de acest gen din țară, și va deservi mai multe județe.

Planurile pentru acest proiect includ atât terminale pentru pasageri, cât și facilități speciale pentru transportul de marfă. Această abordare cuprinzătoare va ajuta la rezolvarea suprasolicitării Aeroportului Otopeni, în special în ceea ce privește transportul de mărfuri.

Mai mult decât atât, acest proiect are ca obiectiv reducerea decalajelor majore de dezvoltare între regiunile de nord și sud ale țării.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a subliniat că autoritățile locale și cele de stat vor colabora în identificarea locației potrivite pentru noul aeroport.

Acesta a adăugat că investiția în aeroport va fi deținută de statul român și va avea beneficii semnificative pentru comunitate, creând locuri de muncă bine plătite și îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor din zona de Sud, care include Berceni, Popești Leordeni și Jilava.

Planurile pentru proiectul de infrastructură vor fi demarate în următoarele săptămâni și vor fi gestionate cu transparență și eficiență.

„Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei.

Va fi un aeroport internațional, atât pentru transport de persoane, cât și cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depășit din acest punct de vedere.

Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș occidental. Aerisit, verde, și mai ales, conectat așa cum trebuie cu restul Europei”, a declarat Băluță.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *