Internațional

Un avion s-a întors pe pistă după ce un cal a scăpat la bord

Un avion de marfă care a decolat de pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York a fost nevoit să facă cale întoarsă la scurt timp după decolare, deoarece un cal a scăpat la bord, notează presa internațională.

O înregistrare a comunicării cu controlul traficului aerian prezintă piloții avionului de la Air Atlanta Icelandic explicând controlorilor de la JFK că trebuie să se întoarcă la aeroport pentru că un cal este liber în aeronavă.

„Calul a reușit să iasă din boxa sa. Nu avem o problemă legată de zbor, dar trebuie să ne întoarcem la New York; nu putem reasigura calul,” spune un pilot în înregistrare.

Un veterinar a fost adus pentru a verifica starea calului odată ce avionul a revenit la sol.

Zborul către Liege, Belgia, a decolat din nou mai târziu în ziua respectivă.

Această situație neobișnuită a determinat aeronava să efectueze o manevră de întoarcere în „U” în largul coastei Bostonului. Pentru a compensa greutatea suplimentară a combustibilului care s-a eliberat în timpul acestei manevre, aproximativ 20 de tone de combustibil au fost evacuate deasupra Atlanticului, conform înregistrării audio.

Cele mai bizare evenimente petrecute la bordul avioanelor de marfă

1. Turbulențe la înălțime cu…. găini?

Unul dintre cele mai bizare evenimente a avut loc când un avion de marfă a transportat găini vii. Cu toate măsurile de siguranță luate, pasagerii au fost uimiți să audă cocotele în timpul zborului, creând o scenă desprinsă parcă dintr-un film de comedie.

2. Întâlniri nefaste cu fauna sălbatică

Există rapoarte despre avioane de marfă care s-au confruntat cu fauna sălbatică în timpul zborului. De la păsări mari până la reptile ciudate, întâlnirile inedite au generat situații de urgență și povestiri uluitoare.

3. Diamantele care au căzut în ocean

Un incident uluitor a avut loc când un avion de marfă a suferit o defecțiune, iar o încărcătură prețioasă de diamante a căzut în zona oceanică. Această întâmplare a dus la o operațiune de recuperare incredibilă și la speculații cu privire la căutarea comorii sub apă.

4. Accidente cu… băuturi răcoritoare

Într-un caz neobișnuit, un avion de marfă a transportat o încărcătură de băuturi răcoritoare, iar în timpul zborului, o defecțiune la sistemul de presurizare a dus la explozia sticlelor. Rezultatul? Un jet de lichid răcoritor care a acoperit aripa avionului și a provocat o aterizare de urgență.

5. Balene plutitoare

O poveste incredibilă vine din Alaska, unde un avion de marfă a trebuit să aterizeze de urgență din cauza unor balene plutitoare masive, care au fost ridicate de curent și au ajuns în spațiul aerian.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.