Ce se mai întâmplă în lume?

Turul Planetei. De la amenda dată de Nicușor Dan la ce se mai întâmplă în America

Ca de fiecare dată, trebuie să punctăm cele mai importante subiecte din săptămână în curs sau chiar din săptămâna trecută. Așadar, NewsDealer vă prezintă „Ce se mai întâmplă în lume?”

LIVING ERA BANNER
  • Primarul Bucureștiului anunță o amendă de 2.000 de euro pentru o clădire ridicată ilegal

Nicușor Dan a anunțat o amendă de 10.000 de lei (2.000 de euro) pentru construcția ilegală ridicată de dezvoltatorul spaniol Homing Properties în centrul Capitalei. Acesta este maximul pe care îl poate face Primăria Municipiului București, a explicat el, adăugând că magistrații sunt deosebit de lenți în abordarea unor astfel de fapte ilegale.

  • Confruntarea din 2024: Trump și DeSantis

Fostul președinte Donald Trump și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, principalul său rival pentru nominalizarea republicană la președinție, nu s-au întâlnit în timp ce își curtau separat alegătorii sâmbătă, la târgul de stat din Iowa, scrie Fox News. Dar DeSantis l-a luat în vizor pe Trump. Susținătorii fostului președinte l-au huiduit în mod repetat pe guvernatorul Floridei în timp ce acesta se deplasa în jurul târgului, o oprire necesară pentru aspiranții la Casa Albă în statul care dă startul calendarului de nominalizare la alegerile prezidențiale ale Partidului Republican.

  • Romantismul modern: Atunci când te îndrăgostești de inteligența artificială

Pe măsură ce inteligența artificială se infiltrează în fiecare colț al internetului, romantismul nu duce nici el lipsă. Inteligența artificială este prezentă în spațiul aplicațiilor de întâlniri – uneori sub forma unor parteneri fictivi, alteori în calitate de consilier, antrenor, scriitor fantomă sau pețitor, scrie CNN. Alexandra este o prietenă foarte atentă. „Te uiți la CUBS în seara asta?”, îi trimite un mesaj iubitului ei, dar când acesta îi răspunde că este prea ocupat să vorbească, ea îi spune: „Distracție plăcută, eroul meu!”. Alexandra nu este reală. Ea este o prietenă de pe site-ul de întâlniri Romance.AI.

  • Bătaia anului: Elon Musk vs. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al Meta Platforms, spune că este pregătit să se confrunte cu fondatorul SpaceX și proprietarul Twitter, Elon Musk, într-o bătălie reală. „Iubesc acest sport și sunt pregătit să mă lupt din ziua în care Elon m-a provocat”, a declarat el pe Threads. „Dacă va fi de acord vreodată cu o întâlnire reală, sunt pregătit.” În urmă cu mai puțin de o săptămână, fondatorul Facebook a declarat că este pregătit și a sugerat chiar și o dată pentru această luptă.

  • Perseide 2023

Perseidele sunt particule de praf cu diametrul de un milimetru, care aprind cerul când intră în atmosfera Pământului și lasă o dâră luminoasă. Provin de la o cometă compusă din gheață, stâncă și praf, care orbitează în jurul Soarelui, numită Swift-Tuttle. Specialiștii de la NASA apreciază că, în mod normal, cad între 50 și 100 de stele pe oră, iar fenomenul poate fi observat chiar cu ochiul liber, scrie adevărul.ro.

Au putut fi văzute sâmbătă noaptea spre duminică.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *