Știați că...

Tu știai că… una dintre rochiile emblematice ale lui Marilyn Monroe s-a vândut cu milioane de euro?

De la informații ciudate la cele istorice, următoarele afirmații interesante, amuzante și total surprinzătoare te vor fascina cu siguranță! Unul dintre cele mai bune lucruri despre articolele de tipul „Știați că” este că sunt foarte de ușor de împărtășit cu ceilalți!

Știai că…

1. … una dintre rochiile emblematice ale lui Marilyn Monroe s-a vândut cu milioane de euro?

Rochia iconică strălucitoare pe care Marilyn Monroe a purtat-o pentru a-i cânta serenadele președintelui John F. Kennedy s-a vândut cu suma impresionantă de 4,8 milioane de dolari la o licitație din 2016. Până în prezent, această tranzacție rămâne recordul mondial pentru cel mai scump articol vestimentar vândut vreodată, depășind recordul deținut anterior de o altă rochie a lui Monroe, infama rochie albă de costum din filmul „The Seven Year Itch”.

2. … pielea de găină este cauzată de un mușchi?

La baza fiecărui folicul de păr se află mici mușchi în formă de evantai numiți Arrector pili. Acești mușchi se contractă atunci când corpul este rece, într-un efort de a încălzi corpul și fac ca părul unei persoane să „stea drept” pe piele, adică așa numita piele de găină. 3. … un singur pepene verde s-a vândut cândva cu 6.125 de dolari? În 2008, un bărbat din Japonia a cumpărat un pepene Densuke aproape negru pentru 650.000 de yeni, adică 6.125 de dolari. Acest tip special de pepene verde este cultivat doar pe insula Hokkaido și are o dulceață diferită de cea a pepenilor pe care suntem obișnuiți să îi mâncăm! 4. … Shakespeare a inventat mai mult de 1.700 de cuvinte? William Shakespeare este cunoscut de secole ca fiind unul dintre cei mai mari dramaturgi din toate timpurile, producând piese magistrale precum „Romeo și Julieta” și „Visul unei nopți de vară”. Cu toate acestea, pentru a-și crea piesele și poemele sale infame, a recurs uneori la inventarea propriilor cuvinte – unele dintre ele le folosim și astăzi! Îi puteți mulțumi pentru cuvinte precum rază de lună, râs, ochi, ciocnire, voma, campion, dormitor, emoție și zăpăceală. 5. … Japonia suferă de o penurie de ninja? Dacă ai visat vreodată să devii un ninja când erai mic, acum este momentul să îți transformi visele din copilărie în realitate! În 2018, orașul Iga, care pretinde că este locul de naștere al ninja, a suferit de un deficit de ninja, în ciuda faptului că sunt dispuși să plătească salarii de până la 85.000 de dolari!

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *