LifestyleȘtiați că...

Tu știai că… Sfânta Lucia este singura țară din lume care poartă numele unei femei?

NewsDealer revine cu rubrica „Știai că…”. De la informații ciudate la cele istorice, următoarele afirmații interesante, amuzante și total surprinzătoare te vor fascina și intriga cu siguranță!

Știai că…

1. … Sfânta Lucia este singura țară din lume care poartă numele unei femei?

Insula a fost locuită în mod continuu cel puțin din anul 200 d.Hr., dar nu a fost descoperită de europeni până în secolul al XVI-lea.

Legenda spune că marinarii francezi au naufragiat la 13 decembrie 1502 și au rămas blocați pe insulă. Cum 13 decembrie este ziua Sfintei Lucia, aceștia au numit insula în onoarea ei.

2. … în Uganda, aproximativ 48% din populație are sub 15 ani?

Uganda are o populație totală de 44,3 milioane de locuitori și în această țară trăiesc aproximativ 20 de milioane de persoane cu vârsta sub 15 ani.

În total, 77% din populație are sub 30 de ani. Unul dintre motivele pentru care acest număr este atât de mare este faptul că populația este în creștere rapidă. În 1950, în Uganda existau doar 5 milioane de locuitori.

3. … în secolul al XVI-lea, femeile turcești puteau divorța dacă soții lor nu le ofereau suficientă cafea?

Acest lucru ar fi de neconceput astăzi, dar cafeaua era o parte integrantă a societății turcești de atunci. A fost introdusă în țară în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVI-lea, aceștia stăpâneau arta cafelei.

Cafeaua a devenit atât de populară, se pare, încât a devenit „motiv” de divorț. Nimeni nu știe exact de ce anume acest lucru era legal.

4. … 95% dintre oameni transmit lucruri prin SMS/WhatsApp pe care nu le-ar putea spune niciodată față în față?

Psihologii au descoperit că pacienții lor se pot deschide mai mult față de ei prin SMS/WhatsApp. Sigur, aceștia discută în continuare cu pacienții față în față, dar nu le mai sugerează aceleași lucruri.

5. … Turnul Eiffel are în total 1.710 trepte?

Cu 108 etaje, Turnul Eiffel este unul dintre cele mai emblematice repere din Europa. Turnul Eiffel a fost construit în 1889, iar până în 1930 a fost cea mai înaltă clădire din lume.

Pentru a ajunge în vârful acestei minuni înalte de 324 m, trebuie să urci 1.710 trepte. Cu toate acestea, oaspeții au voie să urce pe scări doar până la prima platformă. De acolo, ei trebuie să ia un lift până în vârf.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *