LifestyleȘtiați că...

Tu știai că… șerpii pot prezice cutremurele?

NewsDealer revine cu rubrica „Știai că…”. De la informații ciudate la cele istorice, următoarele afirmații interesante, amuzante și total surprinzătoare te vor fascina și intriga cu siguranță!

Știai că… ?

1. … șerpii pot prezice cutremurele?

Multe animale sunt capabile să prezică cutremurele, iar rata de succes este diferită. Cu toate acestea, șerpii sunt cei mai de încredere, simțind cutremurele de la o distanță de până la 121 km. Ei pot chiar să simtă un cutremur cu cinci zile înainte ca acesta să se producă!

Atunci când șerpii simt un cutremur, ei își părăsesc adesea cuiburile, chiar dacă temperatura este prea scăzută.

2. … Cerofobia este frica irațională de distracție sau de fericire?

Urăști toate lucrurile distractive? S-ar putea să ai Cerofobie! Persoanele cu această fobie au tendința de a evita orice fel de situație pe care alții ar putea-o clasifica drept distractivă sau veselă.

3. … în timpul vieții tale vei produce suficientă salivă pentru a umple 50 de căzi de baie?

În medie, o persoană produce aproximativ 30 ml de salivă în fiecare oră. Asta înseamnă 720 ml sau o sticlă de vin plină de salivă pe zi, ceea ce reprezintă o medie de 263 de litri pe an.

Având în vedere că speranța medie de viață la nivel mondial este de aproximativ 72 de ani, acest lucru înseamnă că produci în medie 18.936 de litri de salivă în timpul vieții – suficient pentru a umple 50 de căzi de baie!

4. … pizza hawaiană este o invenție canadiană?

Sam Panopoulos, un imigrant și bucătar grec, a venit cu ideea de a adăuga ananas din conservă pe pizza, în 1962. Inspirat de bucătăria dulce-acrișoară chinezească, el a introdus această combinație unică la restaurantul Satellite din Ontario.

În ciuda scepticismului inițial, pizza hawaiană a câștigat popularitate în întreaga lume odată ce oamenii i-au dat gustul. Interesant este faptul că este denumită după marca de ananas conservat folosită, nu după Hawaii în sine.

5. … jucătorii de tenis pot fi amendați cu până la 20.00 de dolari dacă înjură în timp ce joacă la Wimbledon ?

Dacă jucătorii înjură o dată înainte sau în timpul unui meci, sunt amendați și primesc un avertisment. A doua oară când se întâmplă într-un meci, aceștia pot pierde un punct.

La a treia, pot pierde un game. Apoi, în cele din urmă, pot pierde întregul meci dacă înjură de patru ori!

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *