LifestyleȘtiați că...

Tu știai că… cele mai clare amintiri ale noastre sunt cele de la începutul vârstei adulte?

NewsDealer îți readuce rubrica „Știai că…”. De la informații ciudate la cele istorice, următoarele afirmații interesante, amuzante și total surprinzătoare te vor fascina și intriga cu siguranță!

Știai că…

1. … cele mai clare amintiri ale noastre sunt cele de la începutul vârstei adulte?

Denumit, de obicei, ”bucul de reminiscență”, acest concept psihologic susține că, pe măsură ce adulții se gândesc la viața lor, își amintesc mai multe evenimente de la 20 de ani decât din orice altă perioadă!

2. … creierul lui Einstein a fost furat când a murit?

Când fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel, s-a stins din viață la 18 aprilie 1955, a lăsat în urmă instrucțiuni precise. Nu a vrut ca trupul său să fie „venerat” sau ca creierul său să fie studiat, așa că a dorit să fie incinerat.

Cu toate acestea, Thomas Harvey, patologul care era de gardă când Einstein a murit, nu a respectat întocmai dorința lui Einstein. În schimb, a furat creierul lui Einstein. Când familia lui Einstien a aflat, nu a depus plângere și nici nu a obiectat prea mult la furt, iar Harvey a reușit să păstreze creierul în două borcane în subsolul său.

3. … McDonald’s a creat odată broccoli cu aromă de gumă de mestecat?

McDonald’s este întotdeauna cunoscut pentru faptul că face tot posibilul pentru a crea cele mai bune produse pentru clienții săi, dar uneori ideile care vin de la sediul central nu sunt întotdeauna cele mai bune. În 2014, lanțul de fast-food a dezvoltat broccoli cu aromă de gumă de mestecat, care s-a dovedit a fi un eșec total. Directorul general al McDonald’s, Don Thompson, a recunoscut că cei mici au fost derutați de gust!

4. … strugurii iau foc în cuptorul cu microunde?

În 2011, un fizician de la Universitatea din Sydney a devenit viral după ce a plasat un strugure în cuptorul cu microunde, a filmat rezultatele fulminante și i-a lăsat perplecși pe oamenii de știință până în 2019!

Publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, s-a raportat că arderea spontană a strugurilor are loc ca urmare a electronilor și ionilor liberi care se grupează pentru a forma plasmă atunci când fructul se încălzește.

5. … există un muzeu dedicat eșecului?

Cu aproximativ 159 de produse și inovații eșuate, Muzeul eșecurilor prezintă exponate ale unor idei proaste precum parfumurile Harley-Davidson, preparatele congelate Colgate și Microsoft Zune.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *