Știați că...

Tu știai că… Brazilia este denumită după un copac?

NewsDealer revine cu rubrica „Știai că…”. De la informații ciudate la cele istorice, următoarele afirmații interesante, amuzante și total surprinzătoare te vor fascina și intriga cu siguranță!

Știai că… ?

1. … Brazilia este denumită după un copac?

Brazilia a fost denumită Brazilia după colonizarea portugheză a teritoriului său în anii 1500. Copacii de lemn de Brazilia erau adesea recoltați pentru a obține un colorant de culoare roșie, care mai târziu era expediat în Europa, de unde provine și numele țării.

2. … Monopoly este cel mai jucat joc de societate din lume?

Peste 275 de milioane de seturi de jocuri de societate Monopoly au fost vândute în întreaga lume. De asemenea, a fost tradus în alte 47 de limbi în afară de engleză.

3. … îmbrățișarea copacilor este interzisă în China?

Iată una dintre cele mai ciudate fapte. Îmbrățișarea copacilor a fost interzisă, asta după îmbrățișarea în masă a copacilor care a avut loc în afara grădinii imperiale a Chinei. Guvernul chinez a speculat că cei care îmbrățișau copacii făceau parte dintr-un cult suspect și a interzis această activitate în țară.

4. … alfabetul hawaiian conține doar 13 litere?

Alfabetul hawaiian conține în total cinci vocale, atât lungi, cât și scurte. De asemenea, conține un total de opt consoane. Alfabetul hawaiian reprezintă toate sunetele și fonemele de bază ale limbii.

5. … aproximativ 8% din populația lumii are o coastă în plus?

Aceasta este cunoscută sub numele de coastă cervicală și provine din cea de-a șaptea vertebră cervicală. Este considerată o anomalie congenitală care este situată deasupra primei coaste normale. Există o șansă de 1 la 500 ca o persoană să se nască cu această afecțiune.

XTRA!

XTRA – Știai că… rațele nu pot merge fără să dea din cap?

Rațele își mișcă adesea capul pentru a indica stări de spirit sau emoții. Uneori, acest lucrur poate fi folosit și pentru a semnifica flirtul în timpul sezonului de împerechere.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *