Actualitate

Trump caută voturile latino-americanilor în Bronx

Trump atrage susținerea comunității latino din Bronx printr-un discurs axat pe imigrație, economie și securitate, într-un efort de a câștiga voturi în teritorii tradițional democratice.

LIVING ERA BANNER

Parcul Crotona din Bronx a fost inundat de roșu, culoarea emblematică a Partidului Republican și a mișcării MAGA, unite sub conducerea fostului președinte Donald Trump. În ciuda faptului că este judecat la New York în primul din cele patru procese penale împotriva sa, Trump a organizat un miting în acest bastion tradițional democrat, cu scopul de a influența alegătorii latino-americani dintr-un cartier cunoscut pentru provocările sale economice și pentru diversitatea rasială, scrie El Pais.

Bronxul, unul dintre cele mai democrate comitate din Statele Unite, are o populație în care 65% din cei 1,3 milioane de locuitori sunt hispanici și 31% sunt afro-americani. Ambele categorii demografice au fost ținte cheie pentru campania lui Trump, în timp ce el și rivalul său democrat, Joe Biden, se luptă pentru aceste voturi cruciale în viitoarele alegeri din noiembrie.

Strategia lui Trump pentru Bronx: Mesaj economic și apel la alegătorii diversi

Mitingul nu a dezamăgit așteptările campaniei lui Trump. Spaniola a devenit limba dominantă timp de câteva ore în nordul New York-ului, întrucât un număr semnificativ de latino-americani au participat la eveniment. Republicanul George Santos, expulzat recent din Congres pentru că și-a fabricat CV-ul, s-a amestecat în mulțime, împărțind zâmbete, salutări și selfie-uri. Mulțimea, împodobită cu steaguri israeliene, kippah-uri și numeroase pălării MAGA, s-a aliniat într-o zonă împrejmuită care semăna cu o fortăreață.

Adresându-se audienței de la pupitru, Trump a recunoscut nesiguranța sa inițială cu privire la primirea pe care o va primi într-o zonă puternic democrată. „M-am trezit și mi-am spus: «Mă întreb, va fi ostilă sau va fi prietenoasă?»”, a remarcat el. „A fost mai mult decât prietenoasă. A fost o sărbătoare a iubirii”. Discursul lui Trump, care s-a încheiat cu sloganul său caracteristic „Make America Great Again” la ora 20.00, a inclus promisiuni locale care amintesc de o campanie de primar. El a promis să îmbunătățească siguranța metroului, să îndepărteze taberele de persoane fără adăpost și să mute bolnavii mintal de pe străzi și din parcuri.

Aceste promisiuni, mai puțin ambițioase decât platforma sa națională obișnuită, au rezonat cu publicul. Când a promis că va pune în aplicare cea mai mare deportare de imigranți din istoria SUA, mulțimea a izbucnit în aplauze, scandând „Construiți zidul!” – o reacție notabilă, având în vedere originea predominant imigrantă a multor participanți.

Trump vizează Bronx-ul: Determinarea de a inversa trendul electoral în New York

Participarea la miting și acoperirea în direct de către marile rețele au amplificat mesajul lui Trump către alegătorii de culoare și hispanici din întreaga țară. Sondajele și rezultatele recente ale alegerilor locale sugerează un sprijin în creștere, deși încă modest, pentru Trump în rândul acestor categorii demografice. În 2020, Trump a pierdut New York în fața lui Biden cu 23 de puncte procentuale, dar mitingul de joi a demonstrat determinarea sa de a contesta această tendință. Cu 35% dintre locuitorii din Bronx care trăiesc sub pragul sărăciei, inflația ridicată rămâne o problemă critică, alimentând și mai mult nemulțumirea față de administrația lui Biden.

Mitingul lui Trump din Bronx, un amestec de probleme locale și retorică națională, subliniază strategia sa de a atrage un electorat divers. Pe măsură ce își continuă campania, fostul președinte mizează pe nemulțumirea față de condițiile economice actuale și de politicile de imigrație pentru a obține sprijin în rândul alegătorilor tradițional democrați, ceea ce ar putea remodela peisajul politic în noiembrie.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.