Internațional

Top zece cei mai buni lunetiști din istorie

De-a lungul istoriei, lunetiștii au fost o componentă crucială a strategiei militare, deoarece pot elimina personalul inamic de la distanță mare, pot oferi recunoaștere și se pot infiltra în liniile inamice fără a fi văzuți. În ultimul secol, acest set de abilități s-a dovedit extrem de valoros pentru comandanți și generali pe câmpul de luptă, iar noi am alcătuit top zece cei mai buni lunetiști din istorie.

De altfel, chiar și România a dat un trăgător de elită care a scris istorie, și anume Ciprian Arcălean.

Echipele de lunetiști (de la Primul Război Mondial până în prezent) și-au dovedit în mod repetat capacitatea de a provoca daune masive personalului inamicului. Cu toate acestea, ca în cazul tuturor războinicilor, unii lunetiști s-au dovedit a fi mai eficienți (și mai letali) decât alții, notează owlcation.com.
 
În acest articol vă vom prezenta top zece cei mai buni lunetiști din istorie, dar vă vom relata, pe scurt, și povestea celebrului Ciprian Arcălean.

Criterii de selecție pentru topul de mai jos

În selectarea celor mai buni zece lunetiști din istorie pentru lista de mai jos, au fost aplicate o serie de criterii. În primul rând, numărul total de eliminări confirmate ale fiecărui lunetist servește drept indicator principal al eficacității lor generale pe câmpul de luptă. Pe durata acestui articol, „omoruri confirmate” se referă pur și simplu la o eliminare care a fost transmisă în rapoartele de după acțiune sau la care a asistat un observator, un civil sau o persoană terță.

Al doilea (și ultimul) criteriu aplicat pentru această listă este numărul de ucideri „neconfirmate” sau „probabile” înregistrate de fiecare lunetist. După cum îi spune și numele, „neconfirmate” se referă la eliminările care au dus probabil la moarte, dar care nu pot fi confirmate de lunetist sau de observatorul său.

Top zece cei mai buni lunetiști din istorie

10. Chuck Mawhinney
9. Adelbert Waldron
8. Henry Norwest
7. Chris Kyle
6. Vasily Zaytsev
5. Lyudmila Pavlichenko
4. Carlos Hathcock
3. Francis Pagahmagabow
2. Fyodor Okhlopkov
1. Simo Hayha

Povestea românului care l-a apărat pe președintele SUA

Acum are 51 de ani, iar la 47 de ani, Ciprian Arcălean era unul dintre cei mai buni trăgători din elita poliției a statului american Nevada.

„Spartanul”, așa cum este numit Ciprian l-a apărat chiar și pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump la acea vreme. El face parte din trupa SWAT, elita poliției din statul Nevada și una dintre cele mai bune echipe de intervenție din lume.

„E un mare câștig pentru echipa noastră”, a mărturisit unul dintre colegii săi din SWAT.

Ciprian este câștigătorul a șase turnee. Acesta a început să facă arte marțiale de la o vârtă fragedă, zece ani.

În timpul unor operațiuni de securitate acesta a asigurat protecția inclusiv a președintelui SUA, Donald Trump.

„Mă gândesc în fiecare zi și îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat. Și mă gândesc la toți cei care m-au ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi”, a mărturisit Ciprian.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *