LifestyleRecomandările RedacțieiTravel

Top cele mai bune orașe din 2024

A fost dezvăluit topul celor mai bune orașe din 2024, iar cele trei categorii de care s-a ținut cont sunt: locuibilitate, iubire și prosperitate. Au fost analizate peste 270 de orașe cu o populație de peste un milion de locuitori.

Top cele mai bune orașe din 2024

Londra ocupă poziția fruntașă în clasamentul orașelor din 2024, fiind urmată de Paris, care se remarcă prin îmbunătățiri notabile, precum deschiderea catedralei Notre Dame și atracții precum plaja urbană „Paris Plages”. Pe locul trei se află New York, apreciat pentru muzeele, teatrele, scena muzicală și spațiile verzi remarcabile, cum ar fi Central Park și High Line.

Londra a obținut performanțe remarcabile, reușind să acopere o gamă largă de factori, cum ar fi nivelul de educație, PIB-ul pe cap de locuitor, rata sărăciei și diversitatea opțiunilor pentru divertisment și activități. Contribuții semnificative la poziția de vârf au adus noile stații de metrou, bogata scenă culturală și renașterea sectorului culinar din Londra. De menționat că în topul orașelor se regăsesc patru din Asia, patru din Europa și două din SUA.

Ce alte orașe poți vizita în 2024?

1. Praga, Cehia: o poveste păstrată în piatră

Cu străduțe pietruite, castele impunătoare și o atmosferă încărcată de istorie, Praga rămâne unul dintre cele mai pitorești orașe din Europa. Descoperă bijuteriile arhitecturale, savurează bucătăria tradițională și explorează cartierele pline de farmec ale acestui oraș fermecător.

2. Sydney, Australia: splendoarea urbano-naturală

Sydney îmbină perfect atmosfera urbană vibrantă cu peisaje naturale uimitoare. Cu opera House privind către apele albastre ale portului și plajele sale iconice, Sydney te invită să te pierzi în frumusețea sa variată și să explorezi cultura sa diversă.

3. Cape Town, Africa de Sud: o destinație pentru „connoisseurs”

Cu Table Mountain ca fundal spectaculos, Cape Town oferă un amestec captivant de cultură, artă și aventură. Vizitează celebrele podgorii, explorează insulele cu pinguini și admira apusurile de soare magnifice de pe plajele sale aurii.

4. Kyoto, Japonia: o oază de liniște și eleganță

Kyoto, cu grădinile sale zen, templele tradiționale și festivalurile fascinante, emană o eleganță atemporală. Este locul perfect pentru cei care caută să experimenteze latura mai liniștită și rafinată a Japoniei.

5. Rio de Janeiro, Brazilia: ritmuri sălbatic-colorate

Cunoscut pentru Carnavalul său vibrant, Rio de Janeiro te întâmpină cu plaje uimitoare, muzică captivantă și o energie contagioasă. Urca pe statuia lui Cristos și admira priveliștea asupra orașului care pulsează de viață.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.