ActualitateEconomie

Top cele mai bogate femei din lume. Majoritatea dintre ele sunt moștenitoare

Conform Bloomberg Billionaires Index, primele 10 cele mai bogate femei din lume dețin o avere cumulată de 500 miliarde dolari. Aceste femei provin din diverse țări, inclusiv Franța, SUA, Chile, India și Germania. Majoritatea lor sunt moștenitoare ale unor mari imperii financiare și se implică activ în opere de binefacere.

LIVING ERA BANNER

Top cele mai bogate femei din lume

În topul celor mai bogate femei din lume se numără moștenitoarele unor giganți economici precum L’Oréal și Walmart, precum și CEO-ul companiei Fidelity. Aceste femei nu doar că dețin averi uriașe, dar și conduc afaceri de succes sau se implică în diverse activități filantropice.

  1. Françoise Bettencourt Meyers (Franța) – Moștenitoarea L’Oréal, una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume.
  2. Alice Walton (SUA) – Moștenitoarea imperiului Walmart, cel mai mare lanț de retail din lume.
  3. Julia Koch (SUA) – Moștenitoarea unei părți din Koch Industries, un conglomerat industrial uriaș.
  4. Jacqueline Mars (SUA) – Moștenitoarea Mars Inc., una dintre cele mai mari companii de dulciuri din lume.
  5. Mackenzie Scott (SUA) – Fosta soție a lui Jeff Bezos și filantrop activ, cunoscută pentru donațiile sale masive.
  6. Abigail Johnson (SUA) – CEO-ul companiei Fidelity.
  7. Miriam Adelson (SUA) – Văduva magnatului cazinourilor Sheldon Adelson.
  8. Iris Fontbona (Chile) – Moștenitoarea imperiului minier Antofagasta.
  9. Savitri Jindal (India) – Matriarha grupului Jindal, un conglomerat industrial indian.
  10. Susanne Klatten (Germania) – Una dintre cele mai bogate persoane din Germania, deține aproximativ 20% din BMW.

Multe dintre aceste femei folosesc o parte semnificativă a averilor lor pentru a susține diverse cauze filantropice. De exemplu, Mackenzie Scott a devenit cunoscută pentru donațiile sale generoase către organizații non-profit din întreaga lume, având un impact major asupra educației, sănătății și egalității sociale.

Aceste femei influente nu doar că dețin averi uriașe, dar și contribuie semnificativ la îmbunătățirea societății prin inițiativele lor filantropice. Moștenitoare ale unor imperii financiare și lideri de afaceri de succes, ele demonstrează că femeile pot și conduc lumea în diverse domenii, de la afaceri la caritate. Conform Bloomberg Billionaires Index, primele 10 cele mai bogate femei din lume continuă să joace un rol crucial în economia globală și în filantropie, având un impact semnificativ asupra vieților multor oameni.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.