Travel

Top 5 cele mai frumoase locuri din lume

În lume există atâtea destinații de vacanță superbe, dar unde poți să găsești cele mai spectaculoase peisaje? Ei bine am pus cap la cap un top 5 extrem de subiectiv cu cele mai frumoase locuri din lume.

LIVING ERA BANNER

5. Defileul Takachiho, Miyazaki

Defileul Takachiho Miyazaki

Defileul Takachiho din Miyazaki este cel mai bine explorat de pe apă. Îți poți închiria o barcă cu vâsle pentru a te bucura pe deplin de râul Gokase. Defileul este plin de minuni naturale și vei fi înconjurat de arțari luxurianți și de cascada spectaculoasă Minai-no-taki, cu o înălțime de 17 m.

În cazul în care preferi să rămâi pe uscat, defileul rămâne la fel de frumos, și te poți plimba de-a lungul Promenadei Takachiho de 1 km pentru o priveliște deosebită, cel mai bine văzută în timpul iluminării de vară sau a frunzișului vermillon de toamnă.

travel-defileu

4. Lauterbrunnen

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen este un sat situat în inima alpilor elvețieni într-una dintre cele mai impresionante văi din Alpi. În jurul satului se află stânci dramatice și faimoasele cascade Staubbach, înalte de 300 de metri. Există chiar și un traseu pe sub cascade, perfect pentru fotografii de familie.

Dacă decorul unic al acestui sat nu este suficient pentru tine, poți vizita și platformele de observare din apropiere pentru a vedea senzaționalele ape glaciare ale cascadei Trümmelbach.

Aveți 72 de cascade de explorat în Valea Lauterbrunnen, cea mai remarcabilă fiind Cascada Trummelbach, la 3,5 km pe jos de la Lauterbrunnen, iar dacă vreți o aventură scurtă, poți merge până în orașul Isenfluh, la 400 de metri deasupra Lauterbrunnen. De asemenea, să nu uiți de telecabina din satul Stechelberg până la muntele Schilthorn, pentru a te bucura pe deplin de Alpii Bernezi.

3. Peninsula Yucatán

yucatan

Peninsula Yucatan se află în estul Mexicului și este o zonă populară și atractivă pentru turiști. Peninsula este cunoscută pentru geologia sa unică, frumusețea naturală, plajele sale imaculate, cea mai cunoscută fiind Playa del Carmen, și pentru ruinele sale mayașe.

yucatan

Riviera Maya este unul dintre cele mai cunoscute districte din peninsulă, renumit pentru resorturile sale all inclusive și vilele de lux. Parcurile naționale din zonă și lacurile subterane, cunoscute și sub numele de cenotes, nu trebuie nici ele ratate.

yucatan

2. Anhui: Huangshan (Munții Galbeni)

Huangshan

Aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Huangshan, cunoscut și sub numele de Munții Galbeni, este considerat cel mai frumos lanț muntos din China. Zona este deosebit de populară printre excursioniștii chinezi și pasionații de activități în aer liber, care vin să se bucure de pinii cu forme neobișnuite, de formațiunile stâncoase spectaculoase și de izvoarele termale.

Ridicându-se la o înălțime de 1.863 de metri, Huangshan găzduiește situri naturale magnifice și oferă vizitatorilor un spectacol de neuitat.

huangshan

Aeroportul Huangshan oferă acces ușor la Munții Galbeni, fiind disponibile zboruri directe din marile orașe chinezești, precum Beijing, Shanghai, Canton și Xi’an. Intrarea în Munții Galbeni variază în funcție de perioada din an. Între 1 martie și 30 noiembrie, intrarea costă 230 de yuani, în timp ce între 1 decembrie și 28 februarie, prețul scade la 150 de yuani.

1. Cascadele Iguazú

Iguanzu

Situate la granița dintre Argentina și Brazilia, cele 275 de cascade individuale ale Cascadei Iguazú se combină pentru a forma cea mai mare cascadă din lume, care se întinde pe o distanță de peste 2,5 km de-a lungul unei stânci în formă de potcoavă. Însemnând „apă mare” în limba nativă Guaraní, cascadele sunt create de râul Iguazú, care, în timpul sezonului ploios, poate vărsa 450.000 de metri cubi de apă peste stânci.

Cascadele sunt accesibile atât din partea argentiniană, cât și din partea braziliană a frontierei. Cu toate acestea, majoritatea turiștilor vizitează partea argentiniană, unde se află cele mai multe dintre ele și pot fi admirate de pe platformele aeriene.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *