ActualitateEveniment

Titlul de Capitala Tineretului în România în anul 2025, câștigat de Vaslui

Vești bune pentru Vaslui! Municipiul a câștigat titlul de Capitala Tineretului în România în 2025.

Municipiul Vaslui a fost desemnat Capitala Tineretului în România pentru anul 2025, în urma unei competiții care a avut loc la Târgu-Jiu. Activităţile din cadrul acestui proiect se vor derula sub sloganul „întinerEŞTI”.

„Astăzi, pier toate diferenţele dintre noi, se sting şi fricile de zi cu zi, dispar şi supărările şi noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiţii. (…) De mâine, revenim la treabă. Titlul de Capitală e primul pas al unui plan cu mult mai mare decât am visat vreodată oricare dintre noi”, au transmis tinerii care au susţinut candidatura municipiului Vaslui, citați de Agerpres.

Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025!

„Vaslui, Capitala Tineretului din România 2025! Titlul a fost câştigat de tinerii vasluieni care, cu entuziasm şi încredere în puterea celor mulţi, au depăşit obstacole şi au reuşit să ne ofere un final frumos al unui parcurs emoţionant. Rămânem alături de voi, dragi tineri vasluieni! Felicitări şi mulţumiri pentru bucuria oferită! Suntem mândri de voi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Vaslui.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret la nivel național, bazat pe principiile Capitalei Europene a Tineretului.

Acest program oferă organizațiilor pentru tineret o platformă pentru a promova teme relevante pentru tineri și facilitează colaborarea cu autoritățile locale pentru identificarea și soluționarea problemelor specifice, atrăgând în același timp investiții publice și private pentru dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Prin intermediul unui concurs anual de concepte, un oraș din România primește titlul de Capitala Tineretului și beneficiază de sprijin financiar, formare și consultanță pentru implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

Vaslui este o destinație fascinantă, bogată în istorie, tradiție și farmec autentic. Cu rădăcini care se întind în timpuri vechi, Vasluiul păstrează amprenta istoriei sale în fiecare colț al orașului.

Printre cele mai notabile repere istorice se numără Cetatea Vasluiului, o fortificație medievală care a fost martoră la numeroase evenimente semnificative. Cu zidurile sale impunătoare și turnurile de veghe, cetatea păstrează misterul trecutului și aduce vizitatorii într-o călătorie în timp.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.