ActualitateEducație

Tichete culturale pentru angajați. Pot primi chiar și 430 lei/eveniment

Potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanțelor, valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaților lunar sau ocazional va fi de 210 lei pe lună sau 430 lei pe eveniment, pentru primul semestru din acest an.

Tichete culturale: 210 lei pe lună sau 430 lei pe eveniment

Valoarea sumei care se acordă lunar sau ocazional se va aplica începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2024 și va continua conform Normelor metodologice și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august 2024 și septembrie 2024.

În semestrul II al anului 2023, valoarea tichetelor culturale a fost de maximum 210 lei pe lună sau maximum 420 lei pe eveniment. Conform legislației referitoare la biletele de valoare, semestrul I al anului 2024 începe cu luna februarie și se încheie cu luna iulie, iar semestrul II începe cu luna august și se încheie cu luna ianuarie 2025.

Cum pot fi folosite tichetele culturale?

Tichetele culturale se pot folosi pentru diferite evenimente. Conform articolului 21 (2) din Lege, bunurile și serviciile culturale pot include abonamente sau bilete pentru spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor, precum și cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme în orice format.

Așadar, tichetele culturale pot fi folosite pentru Untold, Neversea sau alte festivaluri.

Atenție! Tichetul cultural este valabil dacă are înscrie următoarele:

  • numele şi adresa emitentului;
  • perioada de valabilitate a utilizării tichetului;
  • numele, prenumele şi codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul cultural.

De altfel, nu poate fi permis să-l utilizezi pentruachiziţionarea de alte bunuri/servicii decât cele prevăzute de lege.

Instituțiile publice centrale și locale, operatorii economici, regiile autonome, societățile și companiile naționale, indiferent de forma juridică de organizare și de forma de proprietate, instituțiile financiare și instituțiile de credit, organizațiile cooperatiste, societățile agricole și alte forme de asociere agricolă cu personalitate juridică, precum și organizațiile non-profit, alături de orice altă entitate care are statutul legal de persoană juridică conform legislației române, pot beneficia de aceste tichete culturale.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.