ActualitateTech

„Telepathy”. A fost implantat primul cip în creierul unui om

Elon Musk a dezvăluit că Neuralink a realizat cu succes primul său implant cerebral la un om. Anunțul a fost făcut pe platforma X, iar fondatorul Neuralink a menționat că persoana care a fost supusă intervenției chirurgicale se recuperează bine. De altfel, Musk a dezvăluit și numele primului produs: „Telepathy”.

Neuralink a implantat primul cip în creierul unui om

Neuralink, o companie fondată de Elon Musk, își propune să revoluționeze domeniul științei prin dezvoltarea de implanturi cerebrale. Scopul acestor implanturi este să ofere persoanelor paralizate posibilitatea de a controla diferite dispozitive prin intermediul puterii minții.

Anunțul vine în contextul în care Neuralink a fost amendată în această lună pentru încălcarea regulilor Departamentului de Transport al SUA. Cu toate acestea, realizarea cu succes a primului implant cerebral reprezintă un pas important pentru companie și poate deschide noi orizonturi în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor interfetei creier-mașină.

FDA a aprobat anul trecut începerea testării cipurilor Neuralink pe oameni.

„Rezultatele inițiale arată detectarea promițătoare a vârfurilor neuronale”, spune Musk.

Studiul PRIME desfășurat de startup-ul Neuralink reprezintă un trial pentru evaluarea siguranței implantului și a robotului chirurgical în dezvoltarea interfeței sale wireless creier-computer. Scopul final al acestui studiu este de a evalua funcționalitatea interfeței care ar permite persoanelor cu tetraplegie (paralizia tuturor membrilor) să controleze diferite dispozitive prin intermediul gândurilor lor.

Neuralink – companie fondată în 2016

Neuralink, o companie înființată de antreprenorul și vizionarul Elon Musk, promite să redefinească relația dintre tehnologie și creier uman. Fondată în 2016, această companie caută să dezvolte interfețe cerebrale avansate, care să permită comunicarea directă între creier și computere. Conceptul a captat imaginația publicului, stârnind atât entuziasm, cât și întrebări etice și de securitate.

Neuralink își propune să dezvolte interfețe creier-mașină (BCIs) pentru a conecta creierele umane direct la dispozitivele digitale. Scopul final este să permită o comunicare mai eficientă între oameni și tehnologie, eliminând limitările impuse de tastaturi, mouse-uri și alte interfețe tradiționale.

Elon Musk a prezentat Neuralink ca pe o inițiativă care vizează să ajute la tratarea condițiilor medicale precum epilepsia și depresia, dar și să îmbunătățească funcțiile cognitive și să ofere posibilitatea de a „îmbina” inteligența umană cu inteligența artificială.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.