ActualitateTech

Tehnologia care vine cu parole slabe, cum ar fi „admin” sau „12345”, va fi interzisă în Marea Britanie

Noul regulament impus de guvernul britanic urmărește consolidarea securității telefoanelor prin interzicerea folosirii unor parole slabe, precum cele simple sau ușor de ghicit, cum ar fi „admin” sau „12345”. Această măsură are ca obiectiv protejarea consumatorilor împotriva hackerilor și a atacurilor cibernetice tot mai sofisticate și frecvente. Noile reglementări, care intră în vigoare începând de luni, impun standarde minime de securitate pentru toate dispozitivele inteligente comercializate în Marea Britanie.

Noul set de măsuri de protecție împotriva hacking-ului și a atacurilor cibernetice intră în vigoare începând de luni, conform anunțului făcut de Departamentul pentru Știință, Inovare și Tehnologie, citat de The Guardian.

Aceste măsuri impun producătorilor de telefoane, televizoare, sonerii inteligente și alte dispozitive conectate la internet să ofere o protecție adecvată împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. În plus, utilizatorii sunt încurajați să înlocuiască parolele obișnuite cu altele mai sigure.

Autoritățile britanice speră că aceste noi reguli vor contribui la consolidarea încrederii clienților în achiziționarea și utilizarea dispozitivelor, într-un moment în care atacurile cibernetice asupra consumatorilor și întreprinderilor sunt tot mai frecvente și mai intense.

„Ne-am angajat să facem din Regatul Unit cel mai sigur loc din lume în care să fii online”

„Pe măsură ce viaţa de zi cu zi devine din ce în ce mai dependentă de dispozitivele conectate, ameninţările generate de internet se multiplică şi devin şi mai mari. Începând de astăzi, consumatorii vor fi mai liniştiţi că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici, deoarece introducem legi în premieră mondială care vor garanta că viaţa privată, datele şi finanţele lor personale sunt în siguranţă. Ne-am angajat să facem din Regatul Unit cel mai sigur loc din lume în care să fii online, iar aceste noi reglementări marchează un salt semnificativ către o lume digitală mai sigură”, a declarat ministrul ştiinţei şi tehnologiei, Jonathan Berry.

Securitatea cibernetică este o preocupare din ce în ce mai mare în era digitală în care trăim. Cu toate avantajele și oportunitățile pe care le oferă tehnologia, există și riscuri asociate, iar protejarea datelor și a informațiilor personale devine din ce în ce mai importantă.

Securitatea cibernetică se referă la protejarea sistemelor informatice, rețelelor, dispozitivelor și datelor împotriva accesului neautorizat, distrugerii sau modificării lor. Aceasta implică implementarea unor măsuri și proceduri care să prevină atacurile cibernetice și să asigure confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor.

Unul dintre principalele aspecte ale securității cibernetice este protejarea împotriva amenințărilor cibernetice, cum ar fi virușii, malware-ul, phishing-ul și alte forme de atacuri online. Aceste amenințări pot afecta nu doar computerele și dispozitivele individuale, ci și rețelele întregi, instituțiile financiare, companiile și chiar guvernele.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.