LifestyleTeatru

Teatru antic din Grecia, gata pentru redeschidere

Pe vremuri, grecii antici se înghesuiau într-un teatru din Pleurona, așezându-se pe plăci de piatră și așteptând spectacolul de pe scenă. Teatrul în aer liber, sculptat pe un deal și cu vedere spre o lagună din vestul Greciei, a găzduit probabil numeroase producții. Marile epopei, probabil Iliada și Odiseea, ar fi putut fi jucate acolo. 

Acum, vechiul teatru, parțial restaurat la gloria sa de odinioară, își deschide din nou porțile, oferind oaspeților șansa de a revedea trecutul, potrivit unui comunicat de presă din 30 august al Ministerului grec al Culturii.

Teatrul, situat în spatele zidurilor vechi ale orașului, a fost supus recent unei renovări de un milion de dolari, care a durat un an, au declarat oficialii. Cele mai ample reparații au fost făcute la scenă, în timp ce zidurile interioare, o poartă și o scară au fost, de asemenea, reparate.

Teatru Grecia 1

Foto – Ministerul Culturii Grecia

Toate lucrările de restaurare, finanțate parțial de Fondul European de Dezvoltare Regională, au fost realizate în conformitate cu autenticitatea structurii istorice, se arată în comunicat.

Deși se așteaptă ca proiectul să fie finalizat abia în decembrie, marea redeschidere a teatrului a fost programată pentru 31 august, au declarat oficialii. În acea seară, sub lumina lunii pline, oficialii au prezentat reparațiile, iar cântăreața greacă Foteini Darra a cântat.

Teatrul este situat în municipalitatea Messolonghi, la aproximativ 240 km vest de Atena.

Teatrele din Grecia Antică reprezintă nu doar locuri de spectacol, ci adevărate temple ale culturii și artei. Aceste monumente remarcabile au fost nucleul vieții culturale și sociale ale Atenei și a altor orașe-state grecești, marcând începuturile teatrului occidental.

Cel mai celebru dintre aceste teatre este Teatrul lui Dionysos din Atena. Aici, în secolul al V-lea î.Hr., au fost puse în scenă celebrele drame ale lui Eschil, Sofocle, și Euripide. Cu o capacitate de până la 17.000 de spectatori, acest teatru în aer liber a devenit simbolul importanței culturale a Atenei.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.