Internațional

Te scot în oraș să mâncăm o cafea? Vecinii bulgari produc cești comestibile pentru cafenele din 18 țări

Cupffee, o companie Eco-FoodTech cu sediul în Plovdiv, Bulgaria, s-a remarcat prin producția de cești de cafea comestibile.

Te scot să mâncăm o cafea?

Această inovație a captat atenția presei internaționale după ce a furnizat cești-vafe unei cafenele din Bristol, Marea Britanie, cunoscută pentru stilul său șic, notează FoxNews.

Produsele Cupffee reprezintă o alternativă inovatoare la ceștile tradiționale de cafea, oferind o experiență unică de savurare a băuturii preferate fără generarea de deșeuri de plastic sau hârtie. Această inițiativă pare să fie bine primită în industria cafelei și în rândul consumatorilor preocupați de mediu.

Cupffee produce aceste cești comestibile folosind ingrediente precum grâu și orz, oferindu-le o consistență asemănătoare cu vafele de înghețată. Un aspect interesant este că aceste cești pot rezista timp de aproximativ 40 de minute, permițând băutorilor să savureze cafeaua sau alte băuturi fără să se teamă că se vor înmuia sau se vor degrada prea repede.

Această inovație reprezintă o alternativă sustenabilă la ceștile obișnuite din plastic sau hârtie, contribuind la reducerea utilizării de produse de unică folosință și a impactului lor asupra mediului.

Începând cu producția industrială în 2018, Cupffee a crescut și a ajuns să producă lunar aproximativ 2,5 milioane de cești, distribuindu-le în peste 18 țări din întreaga lume.

Compania a obținut recunoaștere pentru inovația sa în materie de ambalaje durabile și a fost inclusă în zborul istoric al Etihad Airways, care a marcat eliminarea plasticului pe ruta lor de la Abu Dhabi la Brisbane.

Aceasta este o dovadă a impactului pozitiv pe care îl poate avea o inovație ecologică în industria alimentară și a ospitalității.

Un barista de la Zero Green, magazin sustenabil din Bristol, Anglia, care este cunoscut pentru că este un magazin fără deșeuri, a declarat pentru Bristol Live că ceștile sunt făcute din grâu și orz. „Seamănă foarte mult cu un fel de napolitană groasă de înghețată, așa că are un fel de gust de nucă și de grâu”, a spus barista.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *