Sănătate

Taurina ar putea fi noul remediu împotriva îmbătrânirii

Taurina este un aminoacid produs de corpul uman, iar potrivit experților, ar putea fi cel mai recent supliment anti-îmbătrânire care prezintă potențial de creștere a longevității.

Taurina ar putea fi folosită pentru a contracara efectele îmbătrânirii

Taurina nu este produsă numai de corpul uman. Aminoacidul mai este întâlnit în produsele și subprodusele de origine animală, cum ar fi carnea de vită, crustaceele și lactatele, fiind adesea un ingredient în băuturile energizante.

Nivelurile de taurină scad pe măsură ce o persoană îmbătrânește, dar studiile recente sugerează că suplimentarea taurinei poate încetini sau inversa îmbătrânirea animalelor, cum ar fi viermii, șoarecii și maimuțele.

O lucrare de cercetare publicată în luna iunie a acestui an de Science, a constatat că suplimentele zilnice de taurină au crescut durata de viață a șoarecilor și viermilor cu cel puțin 10%.

Șoarecii pe care s-a experimentat cu doze de taurină „au devenit mai slabi, aveau un consum energetic mai mare, o densitate osoasă crescută, o memorie îmbunătățită și un sistem imunitar mai eficient”, a declarat Dr. Vijay Yadav, un cercetător implicat în studiu, pentru BBC News .

Cercetătorii au experimentat timp de șase luni cu taurină pe maimuțe în vârstă de 15 ani, însă studiul nu a durat suficient de mult, iar aceștia nu au reușit să afle dacă durata de viață a primatelor a crescut. Oamenii de știință au observat totuși îmbunătățirea sistemului imunitar al maimuțelor, nivelului de zahăr din sânge, greutății și sănătății oaselor, conform aceleiași surse.

Yadav a refuzat să confirme sau să infirme dacă el însuși ia suplimente de taurină, pentru că nu vrea să încurajeze oamenii să le folosească înainte de efectuarea unor cercetări aprofundate.

Medicii recomandă ca înainte de a apela la astfel de suplimente, trebuie luate în considerare practicile originale pentru longevitate, mai exact exercițiile fizice de mare intensitate, de trei ori pe săptămână, și optimizarea somnului și a ritmului circadian.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *